Hoe Maak Je Een Koeler Op Een Laptop Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Koeler Op Een Laptop Schoon
Hoe Maak Je Een Koeler Op Een Laptop Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Koeler Op Een Laptop Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Koeler Op Een Laptop Schoon
Video: 💨 How to clean a laptop's cooler without opening it up 💨 2024, April
Anonim

Na verloop van tijd krijgt elke laptopgebruiker te maken met een situatie waarin de laptop zich een beetje vreemd begint te gedragen. Het maakt veel lawaai, gaat uit tijdens gebruik en gaat daarna een tijdje niet aan. Dit betekent dat de computer oververhit raakt en om deze correct te laten werken, moet u de laptopkoeler schoonmaken.

Hoe maak je een koeler op een laptop schoon
Hoe maak je een koeler op een laptop schoon

instructies:

Stap 1

Oververhitting van een laptop ontstaat wanneer de processor en videokaart niet voldoende worden gekoeld. Na verloop van tijd raakt het radiatorrooster verstopt met stof en komt er steeds minder lucht in de laptopbehuizing. Op een mooie dag kan de laptop volledig doodgaan door oververhitting. Om dit te voorkomen, hoeft u alleen maar de koeler schoon te maken. De makkelijkste manier om dit te doen is als je een krachtige uitblaasstofzuiger hebt. In dit geval hoeft u niets te demonteren. Het is voldoende om de lucht in de tegenovergestelde richting van de normale luchtstroom te blazen. Als blazen niet helpt, moet u de laptopbehuizing demonteren.

Stap 2

Elke laptop heeft zijn eigen demontagesysteem, probeer demontage-instructies te vinden die specifiek zijn voor uw model. Als er geen instructies zijn, moet u het zelf uitzoeken en demonteren. Koppel de laptop los en verwijder de batterij uit de laptop. Verwijder de schroeven aan de onderkant van de laptop. Afhankelijk van het model moeten mogelijk verschillende laptophoezen worden verwijderd, zolang u maar begrijpt waar u op moet letten. En je zoekt een koeler, dat is te herkennen aan de grote ventilator die eraan zit. Zodra je het vindt, is het eerste wat je doet schrikken van de hoeveelheid stof die erop is neergedaald. Neem een stofzuiger en voer een voorbehandeling van de koeler uit om grote lappen stof te verwijderen. Wees voorzichtig, in dit geval moet de stofzuiger werken om te zuigen, niet om te blazen. Verwijder het resterende stof voorzichtig met wattenstaafjes. Als er stof op het moederbord is gekomen, loop er dan ook met de eetstokjes overheen, maar wees uiterst voorzichtig dat u niets beschadigt.

Stap 3

Sommige experts adviseren om de badkamerkoeler schoon te maken met een warme douche aan. Natte stoom nagelt het rondvliegende stof en voorkomt dat het terug in de laptop kan komen, maar probeer de laptop of delen ervan in geen geval af te spoelen met water. Nadat je de koeler hebt schoongemaakt, zet je de laptop weer in elkaar in de tegenovergestelde richting van hoe je hem hebt gedemonteerd. Als je alles goed hebt gedaan, zul je direct na het inschakelen merken hoeveel sneller en gemakkelijker de laptop is geworden. Laptops raken zeer snel verstopt met stof, dus het kan zijn dat het schoonmaken na een jaar moet worden herhaald.

Aanbevolen: