Hoe Een Koeler In Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler In Een Computer Te Installeren
Hoe Een Koeler In Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Koeler In Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Koeler In Een Computer Te Installeren
Video: Install an Intel LGA1150 or LGA1155 CPU Processor as Fast As Possible 2024, April
Anonim

Zelden gaat een computer tegenwoordig zonder ventilatoren. Het rendement van koelmachinecomponenten hangt niet alleen af van de juiste keuze van deze apparaten, maar ook van de juiste installatie.

Hoe een koeler in een computer te installeren?
Hoe een koeler in een computer te installeren?

instructies:

Stap 1

Vervang in geen geval de ventilator die bedoeld is voor installatie in de voeding. Een uitzondering op deze regel ontstaat alleen als u specialist bent in het repareren van schakelende voedingen.

Stap 2

Schakel de computer volledig uit voordat u een ventilator installeert of vervangt. Sluit vooraf het besturingssysteem erop correct af.

Stap 3

Voor sommige ventilatoren, zoals die op het koellichaam van de processor, moet mogelijk de voeding worden verwijderd om toegang te krijgen tot sommige ventilatoren.

Stap 4

Welke ventilator er ook geïnstalleerd is, beveilig deze eerst en pas daarna aan. Gebruik vier schroeven om het vast te zetten. Sommige van deze apparaten zijn ontworpen om met drie schroeven te worden gemonteerd. Gebruik zelftappende schroeven (in het jargon - zelftappende schroeven) met parameters die vergelijkbaar zijn met de parameters van de gaten waarin ze zijn geïnstalleerd. Probeer nooit een ventilator rechtstreeks op de processor te installeren, zonder daarbij de koelplaat te omzeilen.

Stap 5

Als de ventilator rechtstreeks vanuit de voeding wordt gevoed, sluit deze dan aan op een vrije Molex-connector. Als er geen vrije connectoren van dit type zijn, gebruik dan een zogenaamde Y-adapter. Soms is het inbegrepen in de ventilator. Het is ook gemakkelijk om het zelf te maken, maar tegelijkertijd moet je heel voorzichtig zijn om kortsluiting volledig uit te sluiten, en om op een of andere voedingsbus te komen met een spanning die er niet op zou moeten staan.

Stap 6

Als de ventilator is uitgerust met een kleine driepolige connector, sluit deze dan aan op de overeenkomstige connector op het moederbord of de videokaart. Ventilatoren die zijn ontworpen voor montage op het achterpaneel, zijn ook vaak op dezelfde manier bedraad. Maar hiervoor moet het moederbord een extra connector hebben.

Stap 7

Als de voeding is verwijderd tijdens de installatie van de ventilator, installeer deze dan opnieuw.

Stap 8

Als ten minste één van de nieuw toegevoegde of vervangen ventilatoren is uitgerust met een toerenteller, voert u na het inschakelen van de machine eerst het hulpprogramma CMOS Setup uit. Ga naar het gedeelte "PC Health Status" van het menu en zorg er vervolgens voor dat het signaal over de aanwezigheid van rotatie wordt ontvangen van de toerenteller.

Aanbevolen: