Hoe Een Koeler Op Een Processor Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Op Een Processor Te Vervangen?
Hoe Een Koeler Op Een Processor Te Vervangen?

Video: Hoe Een Koeler Op Een Processor Te Vervangen?

Video: Hoe Een Koeler Op Een Processor Te Vervangen?
Video: CPU Koeler Vervangen / Monteren in 2021 2024, Maart
Anonim

De koeler op de processor is, net als andere bewegende delen, na verloop van tijd onderhevig aan slijtage. Bovendien kan het verstopt raken met stof en een griezelig geluid maken. In dit geval kunt u proberen het schoon te maken en te smeren, of u kunt het gewoon vervangen.

Hoe een koeler op een processor te vervangen?
Hoe een koeler op een processor te vervangen?

instructies:

Stap 1

Voordat je een nieuwe koeler koopt, moet je uitzoeken naar welke koeler je op zoek bent. De meeste CPU-koelers zijn universeel, maar er zijn toch uitzonderingen, dus zoek uit welke socket je op je moederbord hebt.

U kunt erachter komen door de instructies ervoor te bekijken. Als er geen instructies zijn, download dan een diagnostisch programma, bijvoorbeeld CPU-Z. Je kunt het vinden op de website van de fabrikan

Stap 2

Pak het archief uit en voer het bestand cpuz.exe uit. Het programma vereist geen installatie en zal onmiddellijk starten. Zoek op het tabblad CPU de regel Pakket, het opschrift ertegenover is een socket op uw moederbord (bijvoorbeeld Socket LGA 1156).

Stap 3

Naast het stopcontact verschillen de koelers ook in het koelrendement, evenals in het geluidsniveau. Veel gespecialiseerde sites voeren vaak vergelijkende tests uit van koelers, je kunt ze vinden op de pagina's www.thg.ru/, www.overclockers.ru/ of www.ixbt.com/. Als je je keuze hebt gemaakt, ga je naar de winkel en koop je

Stap 4

Zorg ervoor dat je koelpasta bij de koeler hebt. Zo niet, koop het dan in een computerwinkel of in een winkel met radio-onderdelen.

Stap 5

Verwijder nu de oude koeler. De montage erop kan heel verschillend zijn, afhankelijk van het type processorfabrikant en het type socket. Koelers voor Intel-processors worden op vier hoeken bevestigd met schroeven of vergrendelingen. Om de koeler voor AMD-processors te verwijderen, moet u de hendel 180 graden draaien en de tuimelaar die de koeler vasthoudt losmaken. Daarna kan het gemakkelijk worden verwijderd.

Stap 6

Als de nieuwe koeler een universele houder heeft voor alle stopcontacten, raadpleeg dan de instructies voor het installeren ervan. Als de koeler gespecialiseerd is, installeer deze dan op dezelfde manier als u de oude hebt verwijderd. Reinig voordat u de koeler installeert het oppervlak van de processor van de oude koelpasta en breng indien nodig een nieuwe aan met een dunne laag. Vergeet niet de koeler aan te sluiten op de stroomaansluiting op je moederbord.

Aanbevolen: