Hoe De Processorkracht Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorkracht Te Achterhalen?
Hoe De Processorkracht Te Achterhalen?

Video: Hoe De Processorkracht Te Achterhalen?

Video: Hoe De Processorkracht Te Achterhalen?
Video: How to Check CPU or Processor Speed u0026 Type on Your PC 2024, Mei
Anonim

Een moderne computer is een hightech elektronisch apparaat met als hoofddoel de opslag, verwerking en verzending van verschillende soorten informatiegegevens. De belangrijkste elementen van een computer die zorgen voor een correcte werking zijn een microprocessor, RAM, harde schijf, videokaart en nog veel meer. De processor wordt met recht beschouwd als het belangrijkste intellectuele centrum. De belangrijkste functie is om alle componenten van de computer te besturen. De kracht van de processor hangt af van het aantal transistors waaruit hij bestaat. Hoe meer er zijn, hoe meer kracht.

Hoe de processorkracht te achterhalen?
Hoe de processorkracht te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Om de kracht van de microprocessor van uw computer te achterhalen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer", in het menu dat verschijnt, klikt u op "Eigenschappen". En u zult alle kenmerken van uw systeem zien, tot en met de kloksnelheid en het vermogen van de CPU.

Stap 2

Op dit moment zijn er ook veel speciale programma's waarmee u alle belangrijke kenmerken van uw systeem en pc kunt achterhalen. Een van de meer populaire programma's is CPU-Z. Download het van de officiële site, installeer het vervolgens op uw harde schijf, voer het uit en klik op "Controleer systeem". Alle informatie over uw computer verschijnt op het scherm.

Stap 3

Als je gekweld wordt door de vraag hoe je de processorkracht kunt vergroten, neem dan contact op met ervaren programmeurs of computerwetenschappers. Zij weten een soortgelijk probleem op te lossen en zullen u in no-time helpen. Als u het processorvermogen onafhankelijk wilt vergroten, drukt u bij het opstarten van het systeem op een bepaalde toets (dit kan Del, F8, Ins op het toetsenbord zijn - afhankelijk van de versie) en u wordt naar het BIOS gebracht, wat een soort van centrum voor het regelen van alle parameters en kenmerken van uw systeem en klier. Nadat u het BIOS hebt geopend, stelt u alle standaardinstellingen opnieuw in door Standaardinstellingen laden in het hoofdmenu te selecteren. Schakel ook onnodige poorten en controllers uit, zoals pread Spectrum, Vanderpool Technology, intel speedstep en C1E-ondersteuning. Door er enkele te wijzigen, kunt u het processorvermogen met 15 - 20% verhogen. Wijzig de volgende parameters Base CLK (FSB-busfrequentie) = 300 MHz en verlaag de cpu-frequentie met een paar eenheden. Stel vervolgens de volgende parameters als volgt in: geheugentiming 5-5-5-15-5, geheugenkloksnelheid 533 MHz. Na het herstarten van het systeem zie je duidelijk hoeveel sneller je processor is geworden.

Aanbevolen: