Hoe De Id Van De Computer Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Id Van De Computer Te Achterhalen?
Hoe De Id Van De Computer Te Achterhalen?

Video: Hoe De Id Van De Computer Te Achterhalen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Check Laptop or PC Serial number or Product ID (No Software) 2023, Februari
Anonim

Een parameter als computer-ID is belangrijk om programma's op afstand te activeren en aan uw pc te binden om te voorkomen dat ze vanaf een andere machine worden gestart. Hoe kom je achter het ID van de computer?

Hoe de id van de computer te achterhalen?
Hoe de id van de computer te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Merk voor jezelf op dat de id van je pc niet de naam is op het werknetwerk. In feite is dit het fysieke adres van de netwerkkaart waarmee u verbinding maakt met internet. Ga als volgt te werk om de id van uw computer te achterhalen.

Stap 2

Ga naar het menu Start en ga vervolgens naar het gedeelte Configuratiescherm. Er wordt een venster met pictogrammen voor u geopend. Zoek onder hen degene die een monitor weergeeft met een vinkje op het scherm. Dit pictogram zou "Systeem" moeten heten. Dubbelklik op dit pictogram met de linkermuisknop. U ziet een venster met informatie over de eigenschappen van het systeem dat op uw pc is geïnstalleerd. Er is een snellere manier om dit venster te openen. Druk op de toetscombinatie Win + Pauze / Break.

Stap 3

Klik op het tabblad Hardware. Klik vervolgens op de knop Apparaatbeheer. U ziet een venster met een volledige lijst van apparaten (zowel software als fysiek) die op uw pc zijn geïnstalleerd. Om de id van de computer te bepalen, vouwt u de lijst "Netwerkadapters" volledig uit. Klik met de linkermuisknop op het pictogram met het "+"-teken, dat zich links van de naam van de subsectie bevindt.

Stap 4

Zoek de netwerkkaart in de lijst en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het menu dat verschijnt "Eigenschappen". Er verschijnt een venster voor je. Klik daarin met de linkermuisknop op het tabblad "Geavanceerd". Selecteer vervolgens "Netwerkadres". Het zou iets lager moeten zijn. Als het adres zich niet op de opgegeven locatie bevindt, doet u het volgende om het computer-ID te achterhalen.

Stap 5

Druk op de toetsencombinatie Win + R. Er verschijnt een dialoogvenster voor u. Voer de cmd-opdracht erin in en druk vervolgens op de Enter-toets. Typ bij de opdrachtprompt ipconfig / all en druk nogmaals op Enter. Er verschijnt een venster met een lijst voor je. Zoek daarin je netwerkkaart. Zijn id staat in de regel "Fysiek adres".

Populair per onderwerp