Hoe U Uw Ip En Poort Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Ip En Poort Kunt Achterhalen
Hoe U Uw Ip En Poort Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Ip En Poort Kunt Achterhalen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Je public IP adres achterhalen 2023, Februari
Anonim

Informatie over het ip-adres en de poort van uw computer kan nodig zijn in het geval van configuratie, overdracht, bepaling van verbindingsfouten en andere gevallen. In de regel slaan gebruikers dergelijke informatie in een gedrukte versie op, maar indien nodig kunt u de gegevens ook verduidelijken met behulp van onze tips.

Er zijn verschillende manieren om uw ip-adres en poort te achterhalen
Er zijn verschillende manieren om uw ip-adres en poort te achterhalen

instructies:

Stap 1

Ten eerste, door in het zoekvak van een zoekmachine te typen, bijvoorbeeld Yandex "hoe u uw ip en poort kunt vinden", ontvangt u onmiddellijk veel links naar sites die deze informatie onmiddellijk en gratis verstrekken. Het feit is dat, verwijzend naar de site, uw computer gegevens over zichzelf rapporteert aan de server waarop de site zich bevindt. De computer meldt eerst zijn ip-adres aan de server, wachtend op een reactie van de server. Uw ip-adres wordt aan u toegewezen door de provider, en het adres kan ofwel permanent zijn (het zogenaamde "witte" ip) of veranderen, maar binnen het bereik van ip-adressen dat aan de provider is toegewezen.

Stap 2

Ten tweede kunt u uw gegevens achterhalen door op de knop Start / Uitvoeren te klikken, in de opdrachtregel te schrijven: CMD, druk op Enter. Schrijf in het zwarte venster: ipconfig, druk op Enter. Om uw poort te bekijken, schrijft u in hetzelfde zwarte venster: netstat –n, druk op Enter.

Stap 3

Eindelijk, de derde, niet minder eenvoudige manier. In de rechterbenedenhoek van uw scherm staat een Local Area Connection-pictogram dat eruitziet als twee flikkerende monitoren. Dubbelklik op dit pictogram en ga in het venster "Verbindingsstatus" dat verschijnt naar het tabblad "Ondersteuning". Op dit tabblad vindt u uw ip-adres, subnetmasker en standaardgateway. Door op de knop "Details" te klikken, vindt u meer gedetailleerde informatie - details van de netwerkverbinding.

Populair per onderwerp