Hoe Het Wachtwoord Van De Computerbeheerder Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Van De Computerbeheerder Te Achterhalen?
Hoe Het Wachtwoord Van De Computerbeheerder Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Wachtwoord Van De Computerbeheerder Te Achterhalen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Easy way how to know administrator password 2023, Februari
Anonim

Om toegang te krijgen tot bepaalde functies van een computer, heeft een gebruiker vaak een beheerdersaccount nodig. Wanneer u er een wachtwoord voor instelt, is het erg belangrijk om te weten dat als u het vergeet, het niet kan worden hersteld. Er is echter een manier om het aanmeldingswachtwoord van de beheerder te omzeilen door het opnieuw in te stellen.

Hoe het wachtwoord van de computerbeheerder te achterhalen?
Hoe het wachtwoord van de computerbeheerder te achterhalen?

Het is nodig

vaardigheden van een zelfverzekerde computergebruiker

instructies:

Stap 1

Druk tijdens het opstarten van de computer op de F8-toets of een andere toets waarmee u toegang krijgt tot het menu met opstartopties van het besturingssysteem (afhankelijk van het moederbordmodel).

Stap 2

Selecteer om naar de veilige modus van Windows te gaan. Log in de lijst met beheerdersgebruikers in met het account waarvoor u geen wachtwoord heeft ingesteld of waarvan u het wachtwoord kent.

Stap 3

Wanneer het bureaublad van het besturingssysteem is geladen, verschijnt er een dialoogvenster met een bericht dat Windows zal blijven werken in de veilige modus, klik op OK. Open het configuratiescherm via het menu "Start" en ga naar de instellingen voor computergebruikersaccounts.

Stap 4

Zoek in de lijst met computergebruikersaccounts degene waarvoor u het wachtwoord opnieuw wilt instellen. Kies ervoor om uw wachtwoord te wijzigen en voer een nieuw wachtwoord in in het venster dat verschijnt. Herhaal zijn login om te bevestigen en laat het veld "Oud wachtwoord" ongewijzigd. Klik op de knop "Wachtwoord wijzigen".

Stap 5

Sluit alle geopende vensters op uw computer en start het systeem normaal opnieuw op. Probeer in te loggen op Windows met het juiste account door uw nieuwe wachtwoord in te voeren.

Stap 6

Probeer uw wachtwoord te wijzigen met Net User. Selecteer hiervoor Veilige modus met opdrachtprompt in de lijst met opstartopties. Kies er ook voor om in te loggen met een gebruikersaccount dat geen wachtwoord heeft of bij u bekend is.

Stap 7

Er verschijnt een venster van de opdrachtinterpreter van het besturingssysteem op het scherm, voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in en druk op Enter. Vul bij de gebruikersnaam de accountnaam in en op de tweede regel het nieuwe wachtwoord waarmee je wilt inloggen. Voer vervolgens Exit in op de opdrachtregel en druk op Enter.

Stap 8

Start het besturingssysteem opnieuw op in de normale modus en log in met een beheerdersaccount met een nieuw wachtwoord.

Populair per onderwerp