Hoe De Proxyserverpoort Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Proxyserverpoort Te Achterhalen?
Hoe De Proxyserverpoort Te Achterhalen?

Video: Hoe De Proxyserverpoort Te Achterhalen?

Video: Tutorial How to Check IP Proxy and Port to Host Online 2022, December
Anonim

Door via een proxyserver te werken, kunt u uw echte IP-adres niet onthullen bij het bezoeken van webpagina's. Maar om anoniem op het netwerk te kunnen werken, moet u een geschikte server kunnen vinden en uw browser correct kunnen configureren. In het bijzonder moet u het proxy-adres en de poort die het gebruikt invoeren.

Hoe de proxyserverpoort te achterhalen?
Hoe de proxyserverpoort te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Bij het zoeken in open bronnen komt de gebruiker meestal lijsten met proxyservers tegen. Elke regel van de lijst bevat het ip-adres en het nummer van de gebruikte poort. Het standaarditem ziet er als volgt uit: 85.195.96.141:8080, waarbij 85.195.96.141 het ip-adres van de server is en 8080 de poort die wordt gebruikt.

Stap 2

Als u Internet Explorer gebruikt om de verbinding te configureren, opent u "Internetopties" - "Verbindingen" - "Instellingen" en voert u de proxyservergegevens in. Als u in Firefox werkt, hebt u het tabblad "Extra" - "Opties" - "Geavanceerd" - "Netwerk" - "Aanpassen" nodig. Degenen die de Opera-browser gebruiken, moeten "Service" - "Instellingen" - "Geavanceerd" - "Netwerk" - "Proxyservers" openen.

Stap 3

Wat als u alleen het server-ip kent, maar niet de poort die het gebruikt? U moet zich ervan bewust zijn dat de overgrote meerderheid van proxyservers via standaardpoorten werkt. Meestal zijn er drie poorten: 80, 8080, 3128. Als u het poortnummer niet weet, probeer ze dan een voor een te vervangen in de browserinstellingen. De kans dat je er de juiste tussen vindt is erg groot.

Stap 4

Als de server niet werkt met de aangegeven poorten, probeer dan deze te vervangen: 8081, 8083, 808, 3129. Ze worden ook vrij vaak gebruikt, dus je hebt een kans van slagen. Er zijn andere poorten die u tegenkomt, maar het heeft geen zin om ze te herhalen, omdat de kans om de juiste te raden al te klein is.

Stap 5

In het geval dat u zeker bent van de prestaties van de server en u wilt via het netwerk toegang krijgen tot het netwerk, probeer deze dan te scannen op open poorten. Gebruik hiervoor de XSpider scanner, deze is te vinden op internet. Door het serveradres op te geven, ontvangt u een volledig rapport over de geopende poorten. Een van hen zal degene zijn die u zoekt.

Stap 6

Gebruik een Nmap-scanner voor het scannen van poorten. Het programma bestaat in twee versies - console en gui-interface. Het Metasploit-softwarepakket heeft zeer grote mogelijkheden voor het verzamelen van informatie over poorten (en niet alleen), u kunt versies downloaden voor zowel Windows als Linux: http://www.metasploit.com/download/ Metasploit bevat een perfect werkende consoleversie van de Nmap-scanner.

Populair per onderwerp