Hoe De Laptopmatrix Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Laptopmatrix Te Controleren
Hoe De Laptopmatrix Te Controleren

Video: Hoe De Laptopmatrix Te Controleren

Video: Hoe De Laptopmatrix Te Controleren
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, Mei
Anonim

Controleer bij het kopen van een nieuwe laptop de status van de matrix (display). Om de prestaties volledig te controleren, inclusief het detecteren van dode pixels, is het beter om bepaalde programma's te gebruiken.

Hoe de laptopmatrix te controleren
Hoe de laptopmatrix te controleren

Het is nodig

TFT-test

instructies:

Stap 1

Download het TFT-testprogramma. Gooi het op een USB-stick of dvd en neem het mee naar de winkel. Voer dit programma uit op de laptop van uw keuze.

Stap 2

Selecteer in de linkerkolom van het geopende venster de schermresolutie die momenteel in deze laptop wordt gebruikt. Besteed aandacht aan de kleurdiepte en frequentie van het scannen.

Stap 3

Klik nu met de linkermuisknop op het pictogram "Gevuld scherm". Het hele laptopscherm wordt wit geverfd. Kijk goed naar het scherm op dode pixels. Druk op de linkermuisknop om de weergavekleur te wijzigen. Dit is erg belangrijk omdat sommige dode pixels mogelijk niet werken met een bepaalde kleur. Controleer de matrix op alle beschikbare kleuren in het programma.

Stap 4

Klik nu op het pictogram Kleuren verscherpen. Controleer de matrix visueel op een gelijkmatige verdeling van het kleurengamma.

Stap 5

Herhaal dezelfde test door op de knop Ring Gradient te drukken. Vergeet niet om de kleuren gelijkmatig te verdelen. Klik nu op de knop "Raster". Dit is een van de belangrijkste parameters voor matrixvalidatie.

Stap 6

Het laptopscherm wordt verdeeld in gelijke even vierkanten. Als sommige lijnen krom zijn, wordt zo'n matrix als defect beschouwd en is het beter om te weigeren deze laptop te kopen. Zorg ervoor dat u het raster met witte en zwarte achtergronden controleert.

Stap 7

Open nu het item "Moving Square". Het is noodzakelijk om de hertzon van het display en de reactietijd te controleren. De bedieningsparameters van de monitor worden in de linkerbovenhoek weergegeven. De responstijd mag niet langer zijn dan 15 seconden en de frequentie moet schommelen tussen 57 en 61 Hz.

Stap 8

Als u de monitor in Linux moet testen, downloadt u de Alkid Live CD-schijfkopie, brandt u deze op een cd of dvd met behulp van het hulpprogramma Iso File Burning en voert u het monitortestprogramma uit in DOS-modus.

Aanbevolen: