Hoe U Uw Computer Op Fouten Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Op Fouten Kunt Controleren
Hoe U Uw Computer Op Fouten Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Computer Op Fouten Kunt Controleren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: De vaste schijf op fouten controleren in Windows 10 2023, Januari-
Anonim

Er zijn verschillende manieren om uw computer op fouten te controleren. Allereerst moeten er regelmatig routinecontroles worden uitgevoerd om het besturingssysteem te diagnosticeren. Als ze het probleem niet oplossen, moeten aanvullende beschermende maatregelen worden genomen.

Hoe u uw computer op fouten kunt controleren
Hoe u uw computer op fouten kunt controleren

instructies:

Stap 1

U moet beginnen met het controleren van het besturingssysteem op problemen met behulp van standaardhulpprogramma's. Dit is in de eerste plaats het controleren van de schijf op fouten. Om dit te doen, moet u naar de eigenschappen van de schijf gaan waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd en erop klikken met de rechtermuisknop, vervolgens "eigenschappen" selecteren, op het tabblad "service" klikken en ten slotte selecteer het item - controleer het volume op fouten … Deze methode vindt meestal de ernstigste systeemproblemen, maar lost niet altijd alle problemen op.

Stap 2

De volgende standaardtool om op fouten te controleren (en ze te herstellen) is het defragmenteren van schijven. Om het uit te voeren, moet je gaan: Start - Alle programma's - Accessoires - Systeemwerkset - Schijfdefragmentatie. Deze controle corrigeert fouten en voorkomt ze in de toekomst. Het is in de eerste plaats nuttig voor de harde schijf en het is raadzaam om het regelmatig (eens per zes maanden) uit te voeren.

Stap 3

Voor een grondigere controle van het besturingssysteem moet u een speciaal hulpprogramma IObit Security 360 downloaden. Selecteer na de installatie het item controleren op fouten. Na analyse van het besturingssysteem moet het programma een lijst met fouten en zelfs mogelijke storingen die deze veroorzaken, opmaken (bijvoorbeeld niet-geüpdatete software, systeemconflicten, enz.).

Stap 4

Soms moet u voor serieuze systeemdiagnose naar het gebeurtenislogboek gaan, dat onder andere fouten oplost. Het bevindt zich op: Start - Configuratiescherm - Systeembeheer - Event Viewer. In het magazine zelf moet je kijken naar de items: toepassing, systeem. En zoek naar een rode cirkel met een wit kruis, want dit is het foutenrecord. U moet dubbelklikken op het item en de volledige informatie lezen. Vervolgens moet de oplossing voor het probleem worden gezocht in een zoekmachine of op de officiële Microsoft-website (http://www.microsoft.com).

Populair per onderwerp