Waar Vind Je Laptopmatrix

Waar Vind Je Laptopmatrix
Waar Vind Je Laptopmatrix

Video: Waar Vind Je Laptopmatrix

Video: Waar Vind Je Laptopmatrix
Video: Tania kamera termowizyjna - zobacz to co niewidoczne 2024, Mei
Anonim

De matrix is het belangrijkste en duurste onderdeel van een laptop LCD-scherm. Omdat het een nogal kwetsbaar element is, kan het gemakkelijk afbreken - bijvoorbeeld bij een botsing. Het vervangen van de matrix is niet erg moeilijk, dus het kan goed onafhankelijk worden gedaan.

Waar vind je laptopmatrix
Waar vind je laptopmatrix

Om een kapotte laptop te repareren, heb je een nieuwe dobbelsteen nodig. Er zijn drie hoofdzoekopties: probeer het eerst bij een van de reparatiewerkplaatsen te krijgen. Maar wees voorbereid om te worden geweigerd of te duur. Het is niet rendabel voor werkplaatsen om componenten te verkopen, dus de meester biedt u liever aan om een laptop te brengen voor reparatie dan een reserveonderdeel te verkopen.

De tweede optie is om te zoeken naar een defecte laptop met dezelfde matrix op de markt. Soms kan de laptop zelf zwaar beschadigd zijn, maar het scherm kan nog steeds dienst doen. Het nadeel van deze methode is dat het onmogelijk is om de integriteit van de matrix ter plaatse te controleren. Ten slotte is de derde optie om te proberen de matrix in online winkels te zoeken. Deze methode is het meest winstgevend, de aankoop kost u ongeveer drie tot vijfduizend roebel, afhankelijk van de grootte en het type matrix. Maar het kan tot een maand of langer duren om het per post te bezorgen.

Voordat u op zoek gaat naar een nieuwe matrix, moet u ervoor zorgen dat de oude echt defect is. Als het scherm kapot is, in dit geval zijn er geen vragen, moet de matrix worden gewijzigd. Maar als het scherm niet oplicht, zit het probleem mogelijk niet in de matrix. Nadat je de laptop hebt aangezet, schijn je met een zaklamp op de matrix. Kijk eens van dichterbij - als er een vaag beeld zichtbaar is op het scherm, dan is de matrix in orde, er is gewoon geen schermverlichting. De reden is in de regel een doorgebrande microschakeling van de omvormer of de verbranding van de achtergrondverlichting zelf.

Als het de matrix is die defect is, om deze te vervangen, trek dan eerst met een schroevendraaier of naai de rubberen pluggen waarop het scherm rust bij het sluiten. Er zitten schroeven onder de pluggen, draai ze voorzichtig los. Scheid nu de helften van de schermafdekking door iets plats en duns in de opening ertussen te steken - bijvoorbeeld een mes, een creditcard, enz. De helften van het deksel zijn vastgemaakt met vergrendelingen, zodat hun scheiding gepaard kan gaan met een nogal luid bonkend geluid.

Als u de plastic schermrand verwijdert, komen de schroeven tevoorschijn waarmee het scherm is bevestigd. Schroef ze los, plaats een zachte doek en verwijder voorzichtig de matrix. Koppel de kabels die er naar toe leiden los. Nu kunt u een nieuwe matrijs installeren en alles in omgekeerde volgorde weer in elkaar zetten.

Aanbevolen: