Hoe De Hardwarecompatibiliteit Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Hardwarecompatibiliteit Te Controleren
Hoe De Hardwarecompatibiliteit Te Controleren

Video: Hoe De Hardwarecompatibiliteit Te Controleren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Windows 11: Get PC Health Check app to determine hardware compatibility (Official) 2023, Februari
Anonim

Heeft u besloten een computer te kopen, maar kunt u niet beslissen over de lijst met onderdelen? Zelfs een getrainde gebruiker kan in de war raken tussen de hele verscheidenheid aan verschillende boards. Als je twijfelt of je de juiste configuratie hebt gemaakt en er is geen manier om contact op te nemen met een specialist, dan zijn er verschillende manieren om de hardwarecompatibiliteit te controleren.

Hoe de hardwarecompatibiliteit te controleren
Hoe de hardwarecompatibiliteit te controleren

Het is nodig

  • - een computer;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Controleer de componenten op uw lijst op generatiecompatibiliteit. Eens in de zoveel jaar veranderen fabrikanten het platform volledig en is het niet langer mogelijk om oude componenten op een nieuw moederbord te installeren - ze kunnen eenvoudigweg niet worden gerepareerd.

Stap 2

Let op het moederbord en de processor. De naam van deze componenten bevat het woord socket, wat het type processor "socket" betekent. Heb je bijvoorbeeld een AMD Athlon II X2 215 Socket AM3-processor, dan kun je deze niet inbouwen in een moederbord met Socket 495 in de modelnaam. Dienovereenkomstig moet een koeler voor een processor vergelijkbaar zijn in deze parameter.

Stap 3

Kijk naar het type RAM en de beschrijving van de specificaties van het moederbord. Als het geheugen bijvoorbeeld DDR3 is, kunt u het niet installeren op een moederbord met het label 2 * DDR2. Meestal vindt u de basisinformatie op het moederbord, het belangrijkste onderdeel van de computer. Naast het stopcontact worden de soorten apparaten beschreven die moeten worden geïntegreerd voor volledige werking.

Stap 4

Zorg ervoor dat de harde schijf en het dvd-station een geschikte connector voor het moederbord hebben. U kunt geen SATA-schijven aansluiten op een ouder model moederbord dat alleen een IDE-connector heeft (geen extra kaarten).

Stap 5

Fabrikanten van moederborden, processors en geheugenmodules geven op de officiële websites informatie over de apparatuur die gegarandeerd werkt in combinatie met hun moederborden. Zorg ervoor dat u deze informatie bestudeert. Het bespaart u moeilijk te diagnosticeren fouten wanneer componenten van de ene fabrikant componenten van een andere fabrikant onjuist identificeren.

Stap 6

Als u niets begrijpt van de "hardware" van de computer, kunt u het beste contact opnemen met gespecialiseerde centra. Daar wordt u verteld over alle functies van dit of dat apparaat in de computer. Alle onderdelen zijn ook direct te koop.

Populair per onderwerp