Hoe Kies Je Een Videokaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Videokaart?
Hoe Kies Je Een Videokaart?

Video: Hoe Kies Je Een Videokaart?

Video: Hoe Kies Je Een Videokaart?
Video: Op zoek naar de juiste videokaart? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Een videokaart is een microschakeling met als hoofddoel het weergeven van informatie op een computermonitor in de vorm van een afbeelding. Een videokaart is nodig voor de normale werking van programma's en voor computerspelletjes. Daarom is een van de belangrijkste vragen bij het kopen van een nieuwe computer of het verbeteren van een bestaande computer: welke videokaart moet je kiezen?

Hoe kies je een videokaart?
Hoe kies je een videokaart?

Het is nodig

Voordat u een videokaart gaat kiezen, controleert u het model van uw moederbord om de compatibiliteit ervan te bepalen

instructies:

Stap 1

De videokaart in een moderne computer is primair verantwoordelijk voor de prestaties in 3D-games. Bovendien, hoe krachtiger de videokaart, hoe duurder hij is en hoe hoger de eisen die hij stelt aan de rest van de pc-componenten. Als de computer dus als kantoor of als basis voor een thuisbioscoop moet worden gebruikt, kan het zinloos zijn om een krachtige en dure videokaart te kopen.

Stap 2

Let op de kosten van videokaarten, die fluctueren binnen een zeer breed bereik, terwijl duurdere kaarten doorgaans hogere prestaties leveren, en hoe duurder de videokaart, hoe later je deze moet vervangen.

Stap 3

Vergeet niet de eisen die de videokaart stelt aan de rest van de componenten. Allereerst gaat het om de voeding, de eisen die de fabrikant moet aangeven op de doos met de videokaart, of op de officiële website. Anders zijn er geen strikte vereisten, maar het installeren van een krachtige videokaart samen met een zwakke processor of in een verouderd moederbord zorgt ervoor dat deze mogelijk niet zijn volledige potentieel bereikt.

Stap 4

Beslis over de keuze van de fabrikant. Er zijn tegenwoordig veel fabrikanten van videokaarten, maar er zijn slechts twee fabrikanten van grafische chips - dit zijn GeForce van nVidia en Radeon van ATI. Tegelijkertijd kunnen twee videokaarten op dezelfde chip, maar van verschillende fabrikanten, aanzienlijk verschillen, afhankelijk van bijvoorbeeld het type geïnstalleerd geheugen.

Stap 5

Dus de videokaart is gekozen, maar voordat je het koopt, is het de moeite waard om de informatie erover te bestuderen, de beoordelingen van degenen die al zo'n apparaat gebruiken, gelukkig biedt internet hiervoor de breedste mogelijkheden.

Stap 6

De aankoop zelf. Als je de vorige punten volledig hebt gevolgd, zal de aankoop heel eenvoudig zijn. Maar mocht u toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze aan de verkoper te stellen.

Aanbevolen: