Hoe Kies Je Een Videokaart In

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Videokaart In
Hoe Kies Je Een Videokaart In

Video: Hoe Kies Je Een Videokaart In

Video: Hoe Kies Je Een Videokaart In
Video: Op zoek naar de juiste videokaart? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Een videokaart is het duurste onderdeel van een moderne computer en, als we het hebben over gamemodellen, is het ook het belangrijkste detail om op te letten bij het kiezen van een pc.

Hoe kies je een videokaart in 2017
Hoe kies je een videokaart in 2017

Het is nodig

Een computer met een internetverbinding

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat er geïntegreerde (ingebouwde) en discrete (standalone) grafische kaarten zijn. Als het doel is om een kantoorcomputer te kopen die kantoorprogramma's ondersteunt en eenvoudige taken uitvoert, kies dan voor ingebouwde modellen, waarmee u ook geld bespaart. Het nadeel is dat dergelijke kaarten het RAM-geheugen van het systeem gebruiken en geen eigen koelsysteem hebben, wat de prestaties van de computer beïnvloedt. Indien nodig kunt u altijd een discrete analoog kopen.

Stap 2

Installeer een discrete kaart op uw computer om FullHD-films te bekijken. Dergelijke modellen worden multimedia genoemd. Meestal worden ze gebruikt om afbeeldingen van hoge kwaliteit en hoge resolutie weer te geven op plasmamonitoren. Voor dit doel hoeft u geen 7000 roebel uit te geven aan een instantie met maximale parameters, aangezien de helft van deze kansen wordt simpelweg niet benut.

Stap 3

Let bij het kiezen van een multimediakaart op de volgende parameters: de kaart moet DirectX11 ondersteunen (voor Windows 7); de hoeveelheid videogeheugen voor een resolutie van 1920 × 1080 zal binnen 1 Gb DDR5 voldoende zijn; om het plasmapaneel aan te sluiten, moet er een HDMI-connector zijn.

Stap 4

Er zijn momenteel twee fabrikanten van videokaarten op de markt: ATI of Nvidia. De budgetkaartopties zijn de volgende: GeForce GT630 / 1024Mb / GDDR5 / 128 Bit / HDMI / DirectX11- Nvidia, Radeon R7 250 / 1024Mb / GDDR5 / 128 Bit / HDMI / DirectX11- of ATI / AMD. Dergelijke modellen kosten niet meer dan 3000 roebel.

Stap 5

Als de videokaart is gekozen voor games, dan kun je er niet op besparen. Kies in dit geval voor een krachtige videokaart, want games zijn de meest veeleisende toepassingen, vooral moderne. ATI-producten zullen hier goedkoper zijn dan Nvidia, zij het onbeduidend. Toch kun je geen universele kaart kiezen, omdat sommige games zijn geoptimaliseerd voor de ene fabrikant, terwijl andere zijn geoptimaliseerd voor een tweede.

Stap 6

Voor oude games is een 1024-2048 Mb geheugenkaart zoals Radeon R7 260X of GeForce GT650 voldoende. In deze modellen wordt de hoofdrol gespeeld door de generatie van de grafische processor, de frequentie ervan, evenals de frequentie van het geheugentype (bij voorkeur GDDR5).

Stap 7

Om meer veeleisende games te spelen en niet twee keer te veel te betalen, moet je een product van de "gulden middenweg" halen. Je kunt het meeste uit zo'n kaart halen door een modern speeltje te spelen. Let op dezelfde parameters als in de lagere prijscategorie, plus de busbreedte mag niet lager zijn dan 256-bit. Voorbeelden van dergelijke modellen zijn: GTX 760-GTX 770 van Nvidia; Radeon R9 270- Radeon R9 270X- Radeon R9 280X En van ATI/AMD.

Stap 8

De aanschaf van een zogenaamde top-end videokaart is wellicht alleen nodig bij gebruik van een 40-inch plasmapaneel in plaats van een monitor. Toegegeven, ze verbruiken vele malen meer energie en zijn soms ook duurder. Ga daarom niet achter de grootste indicatoren aan als u slechts de helft van hun mogelijkheden gebruikt. Topvideokaarten zijn onder meer: GeForce GTX 780Ti en GeForce GTX TITAN van Nvidia en Radeon R9 290 en Radeon R9 290X van ATI/AMD.

Aanbevolen: