Hoe Installeer Ik Een Videokaart In Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Videokaart In Een Computer
Hoe Installeer Ik Een Videokaart In Een Computer

Video: Hoe Installeer Ik Een Videokaart In Een Computer

Video: Hoe Installeer Ik Een Videokaart In Een Computer
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Bij het in elkaar zetten van een nieuwe computer of het verbeteren van een bestaande computer dienen een aantal regels en instructies gevolgd te worden bij het installeren van componenten. Fabrikanten plaatsen een snelle installatiehandleiding in de instructies, maar dergelijke handleidingen zijn ten eerste te laconiek (vaak slechts een tekening zonder uitleg), en ten tweede is de uitleg daarin zelden in het Russisch.

Hoe installeer ik een videokaart in een computer
Hoe installeer ik een videokaart in een computer

Noodzakelijk

Computer, videokaart, kruiskopschroevendraaier, installatieschijf met stuurprogramma's

instructies:

Stap 1

Open de zijklep van de systeemeenheid, die toegang geeft tot de moederbordconnectoren. Zoek de videokaartconnector (deze heet Pci express x16, ofwel direct op het moederbord aangegeven, ofwel aangegeven in de instructies). Als u de videokaart vervangt, verwijdert u de oude uit de connector. Draai hiervoor de schroef los waarmee de videokaart in de behuizing is bevestigd en trek deze voorzichtig naar u toe. Als de kaart niet past, kijk dan naar de connector; deze heeft mogelijk een speciale vergrendeling. Buig de kaart in dit geval terug en de kaart wordt vrijgegeven.

Stap 2

Plaats de nieuwe videokaart in de sleuf. Het moet "helemaal" passen, de kam van de contactgroep moet gelijkmatig en volledig in de connector vallen, terwijl de achterplaat goed tegen het lichaam moet passen en het schroefgat moet overeenkomen met dat op de behuizing. Zet de videokaart vast met de bevestigingsschroef, terwijl als de computer nieuw wordt, dergelijke schroeven zich in de montagekit van de behuizing bevinden.

Stap 3

Op dit punt kan het installatieproces van de videokaart als voltooid worden beschouwd, de computer inschakelen en, na het laden van het besturingssysteem, het stuurprogramma voor de videokaart bijwerken. Om dit te doen, voert u het installatieprogramma van het stuurprogramma uit vanaf de schijf die bij de videokaart is geleverd, of downloadt u het vereiste stuurprogramma van internet.

Aanbevolen: