Wat Is De Bedrijfstemperatuur Van De Athlon X2 5000+ 2.6GHz Processor

Inhoudsopgave:

Wat Is De Bedrijfstemperatuur Van De Athlon X2 5000+ 2.6GHz Processor
Wat Is De Bedrijfstemperatuur Van De Athlon X2 5000+ 2.6GHz Processor

Video: Wat Is De Bedrijfstemperatuur Van De Athlon X2 5000+ 2.6GHz Processor

Video: Wat Is De Bedrijfstemperatuur Van De Athlon X2 5000+ 2.6GHz Processor
Video: Athlon 5000+ разблокирование скрытых ядер 2024, Mei
Anonim

De temperatuur van de processor is een van de belangrijkste parameters, omdat deze kan falen als deze oververhit raakt, en langdurig gebruik in dergelijke omstandigheden kan de levensduur beïnvloeden.

Wat is de bedrijfstemperatuur van de Athlon X2 5000+ 2.6GHz processor
Wat is de bedrijfstemperatuur van de Athlon X2 5000+ 2.6GHz processor

Elke pc-gebruiker moet regelmatig de temperatuur van zijn processor controleren. De temperatuur van de processor is afhankelijk van veel verschillende factoren: bedrijfsomstandigheden, koelvet, koelprestaties en meer. Het meest voorkomende probleem is het uitdrogen van de koelpasta. Om dit te controleren, moet u de computerkap openen, de koeler, die zich direct boven de processor bevindt, verwijderen en kijken of deze er is. Als het er niet is, kan het worden gekocht bij de dichtstbijzijnde computerwinkel en worden toegepast. Opgemerkt moet worden dat het zorgvuldig over het hele gebied van de processor moet worden aangebracht. Daarna moet u de processor met een koeler indrukken, installeren en overtollige koelpasta wegvegen.

Hoe kom ik achter de temperatuur van de processor?

Wat betreft de processortemperatuur zelf, deze kan worden gevonden met behulp van speciale software of via BIOS. Opgemerkt moet worden dat niet alle BIOS-versies informatie geven over de processortemperatuur en dat het gewoon onhandig is om de computer opnieuw op te starten en elke keer te controleren. De optie om via BIOS te controleren verdwijnt daardoor automatisch. U kunt speciale gadgets voor Windows of speciale software gebruiken. Er wordt bijvoorbeeld meestal een set speciale stuurprogramma's meegeleverd met het moederbord en de processor, waarmee u verschillende informatie over de componenten van de computer kunt achterhalen. Om dit te doen, moet u de schijf in het optische station plaatsen en het programma uitvoeren. Intel Desktop Utilities worden bijvoorbeeld meestal gebundeld met Intel-processors. Nadat u het hebt gestart, moet u het tabblad "Hardwaremonitor" openen en het item "Samenvatting" selecteren. Hier wordt informatie weergegeven over de temperatuur van de processor zelf, ventilatorsnelheid, voltage en nog veel meer.

Bedrijfs- en maximale temperatuur van de Athlon X2 5000+ 2.6GHz processor

Om de bedrijfstemperatuur van de Athlon X2 5000+ 2.6GHz-processor te achterhalen, moet de gebruiker naar de officiële website van de fabrikant gaan en de juiste parameters specificeren in de velden Processor, Frequency, System Bus. Daarna verschijnt een lijst met geschikte modellen op het scherm, waar de gebruiker zijn eigen modellen kan kiezen en met behulp van de View Detail-knop veel verschillende parameters van zijn processor kan ontdekken, inclusief de bedrijfs- en maximale temperatuur van de processor. Voor het Athlon X2 5000+ 2.6GHz-model zal de bedrijfstemperatuur bijvoorbeeld 55 graden zijn en de maximale temperatuur 77. Opgemerkt moet worden dat de gebruiker de temperatuur niet tot de maximale waarde wil verhogen, omdat in deze in het geval dat de processor eenvoudigweg faalt.

Aanbevolen: