Hoe De Kenmerken Van De Processor Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kenmerken Van De Processor Te Achterhalen?
Hoe De Kenmerken Van De Processor Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kenmerken Van De Processor Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kenmerken Van De Processor Te Achterhalen?
Video: Как проверить, сколько ядер у вашего процессора в Windows 10 2024, Maart
Anonim

Een processor is een kleine microschakeling op het moederbord. Het voert wiskundige en logische berekeningen uit om programma's draaiende te houden. Processorprestaties in moderne personal computers zijn afhankelijk van kloksnelheid, cachegrootte, aantal cores en transistors.

Hoe de kenmerken van de processor te achterhalen?
Hoe de kenmerken van de processor te achterhalen?

Het is nodig

Computer, CPU-Z-programma

instructies:

Stap 1

Gedetailleerde kenmerken van de processor kunnen worden getoond door het gratis programma CPU-Z. Download de nieuwste versie van de officiële website. Installeer het programma op uw computer en voer het uit.

Stap 2

Het programma heeft verschillende tabbladen die verschillende kenmerken van de computerhardware weergeven. Om de belangrijkste kenmerken van de processor te weten te komen, opent u het tabblad CPU.

Stap 3

De belangrijkste ontwerpkenmerken van de processor zijn gecombineerd in het processorblok. Het veld Naam toont de fabrikant van de processor en zijn naam. Het veld Codenaam geeft de codenaam van de processorfamilie weer die de ontwikkelaar eraan heeft gegeven. De codenaam kan u aanwijzingen geven over de architectuur en het ontwerp.

Stap 4

Om erachter te komen welke processorsocket het moederbord moet hebben om het te installeren, zie het veld Pakket, dat zich ook in het blok Processor bevindt.

Stap 5

De grootte van de processortransistors wordt aangegeven in het veld Technologie. Hoe kleiner de afmetingen van de transistors, hoe minder de processor stroom verbruikt en warmte genereert tijdens bedrijf.

Stap 6

Zie het veld Instructies om erachter te komen welke hardwareversnellingstechnologieën de processor ondersteunt.

Stap 7

Om erachter te komen met welke kloksnelheid de processor werkt, kijk je naar het Core Speed-veld in het Clocks-blok. Dit blok bevat ook het veld Multiplier, dat de huidige waarde van de processormultiplier weergeeft en het veld Rated FSB, dat de kloksnelheid weergeeft van de FSB die de processor met de RAM-controller verbindt.

Stap 8

Om de grootte van de gelaagde cache van de processor te achterhalen, kijkt u naar de waarden in het Cache-blok. De velden geven de grootte van de cache op het eerste niveau voor gegevens en machinecode aan, evenals de grootte van de cache van het tweede niveau.

Stap 9

Om het aantal processorcores te weten te komen, kijkt u naar de waarde van het veld Cores. Ernaast staat het veld Threads, dat het aantal threads weergeeft dat parallel op één kern kan worden uitgevoerd.

Aanbevolen: