Wat Is Beter: AMD- Of Intel-processor

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter: AMD- Of Intel-processor
Wat Is Beter: AMD- Of Intel-processor

Video: Wat Is Beter: AMD- Of Intel-processor

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: ZO kies JIJ je CPU voor je nieuwe PC! (INTEL vs AMD) | TechTime 2023, Februari
Anonim

Vergelijking van processors van AMD en Intel is een eeuwig onderwerp dat een groot aantal liefhebbers van computerhardware opwindt. Intel-processors genieten duidelijk van hun status van lange productieduur, maar AMD-processors hebben tijdens hun bestaan ​​niet alleen respect, maar ook vertrouwen weten te verdienen.

Wat is beter: AMD- of Intel-processor
Wat is beter: AMD- of Intel-processor

instructies:

Stap 1

Besteed aandacht aan een van de belangrijkste voordelen van Intel-processors, namelijk hoge snelheid bij het werken in actieve programma's. Dit betekent dat wanneer je meerdere vensters (programma's) op je computer hebt geopend, maar tegelijkertijd in een ervan werkt, de prestaties van een Intel-processor enorm toenemen. Een ander opmerkelijk kenmerk, dat ik benadruk voor iedereen die geïnteresseerd is in de technologie van het maken van processors, is het vrij lage stroomverbruik. Dit voordeel van Intel-processors is al lang bekend bij iedereen die in zwaarbelaste applicaties werkt en probeert de temperatuur van de processor te verlagen.

Stap 2

Als je een gamer bent, merk dan op dat Intel-processors scherper zijn voor de meeste games en verschillende soorten applicaties. Dit feit wordt ook weerspiegeld in de hoge prestaties van deze processors in games. De voordelen van Intel-processors omvatten ook uitstekende compatibiliteit met het RAM van de computer, hun gevestigde relatie en de stabiliteit van het hele systeem.

Stap 3

Vergeet echter niet dat positieve eigenschappen van Intel-processors ook tot negatieve leiden. Een van deze eigenschappen is het onvermogen om effectief te werken in meerdere toepassingen tegelijk, die worden gekenmerkt door een hoog stroomverbruik. Als twee lopende programma's van dit type toch snel genoeg tegelijkertijd kunnen werken, leidt het gelijktijdig gebruik van meer dan twee programma's tot een duidelijke prestatievermindering.

Stap 4

Als je niet tevreden bent met de gepresenteerde verhouding van voor- en nadelen van Intel-processors, kijk dan eens naar AMD-processors. Allereerst verschillen AMD-processors van hun tegenhangers in de Intel-lijn van relatief lage kosten. In feite stelde dit AMD in staat om zo'n gigant als Intel op de processormarkt uit te persen. Een van de duidelijke voordelen van AMD-processors is multitasking, waardoor je effectief in meerdere krachtige programma's tegelijk kunt werken.

Stap 5

Vervolgens zou u een dergelijke technische functie van AMD-processors als multiplatform moeten opmerken. Deze term betekent dat AMD-processors zo zijn gefabriceerd dat ze kunnen worden vervangen zonder de socket van het moederbord te veranderen. Alle AMD-processors kunnen indien nodig altijd met 10 - 20% worden overklokt.

Stap 6

Met alle aangename voordelen van AMD-processors, mag u zulke voor de hand liggende nadelen als een hoog stroomverbruik of een niet erg efficiënte interactie met het RAM van de computer niet missen. AMD-processors worden, vanwege hun constante race om de populariteit van Intel, gedwongen het ongemak te ervaren van minder compatibiliteit met softwareshells van een groot aantal programma's.

Populair per onderwerp