Hoe Weet U Welke Processor De Juiste Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet U Welke Processor De Juiste Is?
Hoe Weet U Welke Processor De Juiste Is?

Video: Hoe Weet U Welke Processor De Juiste Is?

Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2022, December
Anonim

Als u overweegt uw computer te upgraden, wilt u waarschijnlijk uw processor vervangen door een nieuwer model met een hogere kloksnelheid of meer cores. Bij het kiezen van een processor is het de moeite waard om rekening te houden met de compatibiliteit met uw moederbord. Anders kunt u uw tijd en mogelijk geld verspillen als de winkel het niet voor een ander verandert.

Hoe weet u welke processor de juiste is?
Hoe weet u welke processor de juiste is?

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - CPU-Z-programma.

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je uitzoeken van welk bedrijf je de processor op dit moment hebt geïnstalleerd. Vandaag zijn er slechts twee van hen: AMD en Intel. Je kunt het zo doen. Klik met de rechtermuisknop op "Mijn Computer". Selecteer vervolgens "Eigenschappen". Er verschijnt een venster waarin u deze informatie kunt bekijken. Als je een AMD-processor hebt, betekent dit dat je ook een nieuwe van AMD moet selecteren. Zo ook met Intel.

Stap 2

Nu moet je de socket van je moederbord achterhalen. Het hangt af van de socket van het bord welke processor daarvoor geschikt is. Dit kan op twee manieren. De eerste manier is om in de handleiding te kijken (handleiding voor je moederbord). Er moet informatie over het stopcontact zijn.

Stap 3

Heeft u geen handleiding, dan past de tweede methode bij u, namelijk het gebruik van speciale software. Download het gratis CPU-Z-programma op internet. Pak het archief uit in een willekeurige map. De meeste versies van dit programma vereisen geen installatie. Maar niet alles. Als u een versie van het programma hebt gedownload die moet worden geïnstalleerd, moet u deze op de harde schijf van uw computer installeren.

Stap 4

Voer het programma uit. Zoek in het eerste venster de regel Pakket. De waarde van deze regel is de socketversie van uw processor. Nu je het weet, kun je op internet kijken welke processors geschikt zijn voor jouw moederbord en het model kiezen dat het beste bij je past. En koop het dan in de winkel. Ook hebben veel webwinkels online diensten waarmee je een processor voor je socket kunt kiezen.

Stap 5

Als u geen moeite wilt doen om een ​​processor te zoeken, kunt u eenvoudig de versie van de moederbordsocket opschrijven. Ga dan naar een computerwinkel, laat het aan de verkoper zien, en hij zal je op zijn beurt helpen bij het kiezen van een processor die compatibel is met je moederbord.

Populair per onderwerp