Hoe AMD Athlon 64 X2 Dual-core Processor Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe AMD Athlon 64 X2 Dual-core Processor Te Overklokken?
Hoe AMD Athlon 64 X2 Dual-core Processor Te Overklokken?

Video: Hoe AMD Athlon 64 X2 Dual-core Processor Te Overklokken?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Привет из 2005. AMD Athlon 64 x2 + GTX 1060 2023, Februari
Anonim

Nadat ze een computer hebben gekocht, willen veel gebruikers de ware mogelijkheden van hun computer ontdekken. Een van de manieren om de prestaties te verbeteren, is door de processor te overklokken, d.w.z. de parameters van het moederbord instellen voor een krachtigere processor dan de geïnstalleerde.

Hoe AMD Athlon 64 X2 dual-core processor te overklokken?
Hoe AMD Athlon 64 X2 dual-core processor te overklokken?

instructies:

Stap 1

Er moet aan worden herinnerd dat het proces van het overklokken van de processor behoorlijk gevaarlijk is en, als het niet goed en aandachtig wordt uitgevoerd, kan leiden tot onstabiele werking, crashes en zelfs systeemstoringen. Als u nieuw bent in het onderwerp overklokken (van het Engelse overklokken - overklokken), moet u de instructies voor uw processor en andere apparatuur begrijpen, het is ook raadzaam om jumpers / jumpers / BIOS-menu-items te vinden die verantwoordelijk zijn voor de FSB-frequentie, geheugenbus, vermenigvuldiger, verdeler voor PCI en AGP.

Stap 2

De "vulling" van de AMD Athlon 64 X2-processor is een kristal dat twee kernen combineert, die elk hun eigen L2-cache hebben. Voor AMD Athlon-processors is het overklokken van de processor op basis van het verhogen van de multiplier relevant.

Om de processor te testen na het overklokken, heb je het S&M-programma of iets dergelijks nodig. Het is gemakkelijk te vinden op internet. Download het programma en installeer het.

Stap 3

Het overklokproces begint in het BIOS. Om het BIOS te openen, drukt u op de DEL-toets in de beginfase van het opstarten van het systeem. Open het tabblad Power Bios Setup, selecteer het item Geheugenfrequentie en stel de waarde in op DDR400 (200Mhz). Door de geheugenfrequentie te verlagen, kunt u het niveau van CPU-overklokbeperking verlagen. Sla vervolgens uw wijzigingen op met de optie Wijzigingen opslaan en afsluiten en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

Ga na het opnieuw opstarten opnieuw naar het BIOS. Klik op het tabblad Geavanceerde chipsetfuncties en selecteer DRAM-configuratie. In het venster dat wordt geopend, stelt u in elk item, in plaats van Auto, de waarden rechts van het schuine streep (/)-teken in. Dit zal de limiet van stabiele prestaties voor uw geheugen verder verleggen.

Verlaat het menu Geavanceerde chipsetfuncties opnieuw en zoek het item HyperTransport Frequency. Deze parameter kan ook HT-frequentie of LDT-frequentie worden genoemd. Selecteer deze en verlaag de frequentie naar 400 of 600 MHz (x2 of x3). Ga vervolgens naar het Power Bios Setup-menu, selecteer het item Memory Frequency en stel de waarde in op DDR200 (100Mhz). Sla de instellingen opnieuw op (Wijzigingen opslaan en afsluiten). Na opnieuw opstarten - terug naar BIOS.

Stap 5

Het meest interessante deel begint - het overklokken van de processor zelf. Open het Power Bios Setup-menu, selecteer CPU-frequentie. Vervolgens moet u een item selecteren dat, afhankelijk van de BIOS-versie, de namen CPU Host Frequency, CPU / Clock Speed ​​​​of External Clock kan hebben. Verhoog de waarde van 200 naar 250 MHz - dit zal de processor direct overklokken. Sla de instellingen opnieuw op en laad het besturingssysteem. Start het S&M-programma en klik in het hoofdmenu op de knop "Start". Als het systeem als resultaat van de test een hoge stabiliteit vertoont, verhoogt u de waarde van de CPU-hostfrequentie met nog een paar punten en test u het systeem opnieuw. Herhaal de stappen totdat u de optimale balans hebt gevonden tussen systeemoverklokken en systeemstabiliteit. Je hebt je doel bereikt - je processor is overklokt.

Populair per onderwerp