Een Processor Overklokken In BIOS

Inhoudsopgave:

Een Processor Overklokken In BIOS
Een Processor Overklokken In BIOS

Video: Een Processor Overklokken In BIOS

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: FX8350 overclock bios settings 2023, Januari-
Anonim

Veel gebruikers die de prestaties van hun computer willen verbeteren, proberen de kloksnelheid van de processor te verhogen, met andere woorden, deze te overklokken. De meest betrouwbare manier om te overklokken is om het uit te voeren zelfs voordat het besturingssysteem opstart, vanuit het BIOS.

Een processor overklokken in BIOS
Een processor overklokken in BIOS

instructies:

Stap 1

Voer de BIOS-instellingen in (druk op DELETE bij het opstarten of, afhankelijk van uw moederbordmodel, op een andere toetscombinatie).

Stap 2

Zoek de sectie die verantwoordelijk is voor het instellen van geheugenfrequenties. Afhankelijk van de BIOS-versie kan het "Advanced Chipset Features", "Advanced", "POWER BIOS Features" of iets anders heten, afhankelijk van de fabrikant van het moederbord.

Stap 3

Verlaag de geheugenfrequentie, verhoog de timing en, in het geval van het werken met AMD-processors, verlaag de HyperTransport-waarde.

Stap 4

Zoek het BIOS-item dat verantwoordelijk is voor het instellen van de systeembusfrequentie en processorvermenigvuldiger. Afhankelijk van het moederbord kan het "Frequency / Voltage Control", "JumperFree Configuration" of iets anders worden genoemd.

Stap 5

Zoek de parameter die de frequentie van de systeembus (FSB) verandert. Verhoog het in stappen van 10 (of meer) MHz, waarbij u elke keer de stabiliteit controleert.

Populair per onderwerp