Wat Is De Beste Muis Voor Een Gamer?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Beste Muis Voor Een Gamer?
Wat Is De Beste Muis Voor Een Gamer?

Video: Wat Is De Beste Muis Voor Een Gamer?

Video: Wat Is De Beste Muis Voor Een Gamer?
Video: WELKE GAMING MUIS PAST BIJ JOU? 2024, Maart
Anonim

Niet-ingewijden zullen misschien niet eens vermoeden dat computermuizen nog steeds enigszins van elkaar verschillen, behalve qua ontwerp en prijs. In feite hebben game-manipulators aanzienlijk hogere technische kenmerken, en elke gamer weet dat het bijna onmogelijk is om het spel te winnen zonder een goede muis.

Gaming muis
Gaming muis

De gamingmuis is een "overwinningswapen" voor de speler. Deze muizen zijn inderdaad veel duurder dan hun tegenhangers op kantoor, minstens tien keer. Dit komt omdat er veel hogere eisen worden gesteld aan spelmanipulators, die in de regel niet nodig zijn voor een gewone gebruiker.

Vereisten voor gamingcomputermuizen

De gamingmuis moet snel, betrouwbaar en nauwkeurig alle acties van de speler overbrengen. Het moet een ergonomisch ontwerp hebben, aangezien gamers vele uren spelen, en de kwaliteit van het spel hangt af van het gebruiksgemak van de manipulator. Er moeten ook extra knoppen zijn die kunnen worden geprogrammeerd om bijna elke functie uit te voeren.

Moderne manipulatoren voor professionele gamers zijn in feite minicomputers, omdat ze hun eigen processor en speciale software hebben. Hiermee kunt u de besturing van het spel snel, nauwkeurig en efficiënt maken.

De belangrijkste parameter van de muis is de resolutie. Voor op kantoor is 400 dpi voldoende, gaming-exemplaren hebben een resolutie tot 4000 dpi. Muisresolutie is niet hetzelfde als monitorresolutie, hoewel het ervan afhangt. Simpel gezegd, dit is hoe de muis het oppervlak eronder "ziet". Om de cursor op het scherm te laten bewegen, moet de muis een bepaalde afstand afleggen, hoe hoger de resolutie, hoe kleiner deze afstand en hoe sneller de cursor reageert.

De tweede belangrijke parameter is de snelheid van informatieoverdracht van de muis naar de computer via USB. De standaard baudrate van 125 Hz is niet genoeg, dus verhogen fabrikanten deze naar 1.000 Hz.

Ergonomie is ook erg belangrijk en fabrikanten besteden hier veel aandacht aan. De vorm van de muis, de grootte en positie van de knoppen, het materiaal van het oppervlak en zelfs het gewicht zijn allemaal zorgvuldig uitgewerkt. Veel gamingmuizen zijn uitgerust met een set gewichten waarmee je het optimale gewicht voor de speler kunt kiezen, aangezien een te lichte of te zware muis even onhandig is om te spelen.

Ook zijn de lichamen van sommige manipulatoren ontworpen voor de linker- of rechterhand, andere kunnen met beide handen worden bespeeld. Daarom is de uiteindelijke keuze voor een gamingmuis alleen in de praktijk mogelijk, nadat deze "in de praktijk" is geprobeerd.

Gaming muismodellen

Sommige fabrikanten, bijvoorbeeld het Amerikaanse bedrijf Razer, houden zich bezig met de ontwikkeling en productie van alleen gamecontrollers en accessoires voor hen. De muizen van dit bedrijf hebben welverdiende erkenning gekregen van gevorderde gamers.

Razer Lachesis

Het model lijkt op de populaire Boomslang. Het platte lichaam, bedekt met zacht plastic, zet uit aan de voorkant en ligt perfect in de hand. Dit is een van de weinige modellen die comfortabel is voor zowel rechtshandigen als linkshandigen. Ten opzichte van het vorige topmodel is de ergonomie aanzienlijk verbeterd, de hand is veel minder vermoeid.

De extra toetsen zijn goed geplaatst en werken, net als de hoofdtoetsen en het scrollwiel, prima. De muisresolutie kan worden aangepast tot 4.000 dpi. Ook over de chauffeurs zijn er geen klachten.

A4ttech biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Bloody-serie omvat niet alleen muizen, maar ook speciale matten voor hen en ook gaming-toetsenborden.

A4tech Bloody ZL5 Sniper

De muis heeft een interessant design en ligt goed in de hand. Het model is ontworpen voor rechtshandige mensen. De achterkant van de muis en de zijkanten zijn van rubber, wat het gebruiksgemak vergroot. De rechterknop is iets langer, wat handiger is in gebruik. De belangrijkste "functie" is de extra knop "Sniper", wanneer u erop drukt, kunt u, zonder over te schakelen, de resolutie van de muis sterk verminderen, waardoor u nauwkeuriger kunt richten. U kunt programmatisch maar liefst 6 "sniper-modi configureren.

SteelSeries ontwikkelt ook toestellen voor professionele gamers. De nieuwe muis van dit bedrijf heeft een klassiek design en een ongebruikelijk kleurenschema.

SteelSeries Sensei [RAW] Frost Blue Edition

Dit is een wit model met blauwe achtergrondverlichting. De zijkanten zijn afgewerkt in zacht grijs plastic. De muis ligt lekker in de hand, alle knoppen zitten op hun plek. Er zijn twee programmeerbare knoppen aan de rechter- en linkerkant. Het ontwerp is minimalistisch maar redelijk comfortabel.

De optische sensor werkt goed op verschillende oppervlakken. De gevoeligheid is instelbaar tot 5.600 dpi met twee knoppen die zich in de buurt van het scrollwiel bevinden. Brede poten zorgen voor soepel glijden, de muis wordt goed bestuurd.

Voor een normale werking van het apparaat moet u de software downloaden die nodig is voor het maken en toewijzen van macro's, wat nodig is voor professionele spelers.

Aanbevolen: