Wat Is De Beste Muis Om Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Beste Muis Om Te Kopen?
Wat Is De Beste Muis Om Te Kopen?

Video: Wat Is De Beste Muis Om Te Kopen?

Video: Wat Is De Beste Muis Om Te Kopen?
Video: Wat is de BESTE muis? En welke settings? Muizen koopadvies - PC Detective #11 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een computermuis moet u niet alleen letten op de functionaliteit en voeding, maar ook op het gemak van de positie van de handen erop. Bij langdurig werk kan pijn, gevoelloosheid van de vingers optreden.

Manipulator muis
Manipulator muis

Een computermuis is een belangrijk apparaat, zonder welke het moeilijk is om comfortabel te werken met een laptop of computer. We zijn er zo aan gewend dat we zelfs het doel van de functietoetsen zijn vergeten.

Bij het kopen van een muis is het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de functionaliteit, aansluitmethodes en voeding, maar ook aan het gebruiksgemak. Het feit is dat als de muis te klein is, de borstel snel moe wordt, pijn kan optreden en vingers gevoelloos beginnen te worden. Wanneer de muis groot is en de handpalm van de gebruiker klein, leidt dit ook tot onaangename gevolgen.

Voordat u een muis koopt, moet u beslissen welk bedrag u bereid bent te besteden. Het is heel goed mogelijk om een apparaat te kopen voor 200 roebel, dat lang zal werken, de hele reeks noodzakelijke manipulaties zal uitvoeren - pagina's omslaan, opdrachten invoeren en werken met het menu.

Alle muizen die in winkels worden aangeboden, kunnen voorwaardelijk worden onderverdeeld in categorieën op basis van drie parameters.

Eerste categorie. Soort eten

Er zijn draadloze en bedrade muizen. In het eerste geval wordt de stroom geleverd door de batterijen die zich in het apparaat bevinden. Opladen kan met een speciaal extra apparaat. Er zijn apparaten waarbij een gebruikte batterij gewoon wordt vervangen door een nieuwe. Er zijn manipulatoren die worden opgeladen vanaf het kleed waarop ze liggen. Het is handig en praktisch.

In het tweede geval, wanneer de muis via een draad op de pc is aangesloten, wordt de stroom geleverd door de computer en hoeft u zich geen zorgen te maken over het opladen. Het is natuurlijk heel handig om met draadloze muizen te werken, maar ze zijn duurder en wat lastiger te bedienen. Maar bij sommige modellen kun je op grote afstand van de monitor werken. Dit is een belangrijk pluspunt. Bovendien is er geen draad op het bureaublad die het bewaren van documentmappen, werkbladen en meer kan hinderen.

Tweede categorie. Het type signaal dat naar de computer wordt verzonden

Muizen kunnen optisch-laser of optisch zijn. Het maakt helemaal niet uit of er een kleed onder de manipulator ligt of niet. Het signaal is zo krachtig en subtiel dat je ermee kunt werken door de muis op een glad tafeloppervlak te bewegen. Het tweede type, dat praktisch uit het dagelijks leven is verdwenen, zijn balmuizen. Ze werken alleen goed op de mat en hebben periodieke reiniging nodig, anders blijft de cursor achter bij de muisbeweging.

Derde categorie. Functionaliteit

In dit geval bedoelen we hoeveel knoppen de muis heeft. Het is moeilijk te geloven, maar tien jaar geleden waren er veel muizen met slechts twee knoppen. Er zat geen scrollwiel op. Nu vind je op de manipulatoren vijf tot acht knoppen voor verschillende doeleinden.

Als u de belangrijkste soorten muizen kent, is het gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Het belangrijkste is dat het apparaat de taak die eraan is toegewezen regelmatig en gedurende lange tijd uitvoert. Het is niet nodig om een dure muis te kopen als deze uitsluitend wordt gebruikt om kennis te maken met informatie op sociale netwerken.

Aanbevolen: