Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Een Laptop?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Een Laptop?
Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Een Laptop?

Video: Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Een Laptop?

Video: Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Een Laptop?
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2024, April
Anonim

De videokaart is het belangrijkste, en voor sommige gebruikers - het bepalende kenmerk bij het kopen van een laptop. Als je je ogen niet wilt breken en een aantal pixels wilt overwegen in plaats van de karakters van je favoriete games, let dan op het kiezen van de optimale oplossing.

Wat is de beste grafische kaart voor een laptop?
Wat is de beste grafische kaart voor een laptop?

Basisinformatie over videokaarten

De kwaliteit van een videokaart (grafische versneller) van een laptop is in zekere zin een relatief begrip, aangezien het hierbij van belang is hoe een bepaalde videokaart aan de eisen voldoet. Als u een laptop uitsluitend voor uw werk kiest en de computer alleen gaat gebruiken voor internettoegang en als "schrijfmachine", kunt u zich beperken tot de eenvoudigste optie. Maar gamers, ontwerpers en artiesten hebben de hoogste beeldkwaliteit nodig voor correct werk van nieuwe games of tekenen in grafische editors.

De GPU-markt is tegenwoordig verdeeld over drie Amerikaanse giganten - NVIDIA, AMD en Intel. NVIDIA produceert twee soorten videokaarten: GeForce - voor de algemene consument en Quadro - voor professionals. AMD is het oudste bedrijf, opgericht in 1969 en heeft respect gewonnen voor de krachtigste grafische versnellers van de Radeon- en ATI FirePro-families. Ten slotte is Intel gespecialiseerd in het leveren van eenvoudige geïntegreerde grafische afbeeldingen voor goedkope laptops en richt het zich niet op discrete grafische afbeeldingen.

De line-up van elk van de toonaangevende fabrikanten is extreem breed, dus het kan gemakkelijk zijn om verward te raken in het assortiment. Voordat u koopt, kunt u de beoordelingen van de hoogste kwaliteit en meest productieve videokaarten bekijken en experts raadplegen.

Classificatie van videoadapters

Er zijn drie categorieën GPU's op de markt: geïntegreerd (d.w.z. rechtstreeks ingebouwd in het moederbord van de computer), discreet en hybride. Het eerste type is typisch voor budgetnotebooks. Deze kaarten gebruiken RAM om afbeeldingen te verwerken. Hun kracht is genoeg voor het bekijken van films, het bekijken van beeldbewerking, het spelen van oude games.

Discrete grafische kaarten zijn uitgerust met hun eigen GPU en geheugen. Dit zijn de kaarten die zijn ingebouwd in gaming en de beste multimedialaptops. Ze onderscheiden zich door de hoogste prestaties, maar ze vergen ook veel middelen. Natuurlijk heeft de aanwezigheid van discrete grafische afbeeldingen altijd invloed op de kosten - het is eerlijk gezegd duur.

Ten slotte is het hybride type een combinatie van geïntegreerde en discrete videoadapters in één laptopmodel. Deze optie is handig omdat u automatisch van de ene naar de andere kunt overschakelen, afhankelijk van wat u aan het doen bent: een document afdrukken of een spel spelen.

Aanbevolen: