Een Videokaart Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Videokaart Overklokken?
Een Videokaart Overklokken?

Video: Een Videokaart Overklokken?

Video: Een Videokaart Overklokken?
Video: ZO kan JIJ je VIDEOKAART SNELLER maken! | TechTime 2024, Mei
Anonim

Bevredigt je videokaart je niet? Heeft ze al moeite om nieuw speelgoed te trekken? Dit betekent dat het verouderd begint te worden. Toch ontwikkelt de computerindustrie zich snel: er verschijnt nieuwe apparatuur, en na een half jaar of een jaar is die al verouderd. Waarom een nieuwe kopen, even wachten. Probeer in de tussentijd de bestaande te overklokken.

Als er geen manier is om een videokaart te kopen, overklok dan de oude
Als er geen manier is om een videokaart te kopen, overklok dan de oude

instructies:

Stap 1

We moeten de geheugenfrequentie van de videokaart en de chipset verhogen. En daarvoor moet de kaartchip een behoorlijke koeling hebben. Omdat bij veel videokaarten alleen de videochip wordt voorzien van koeling, gaan we de frequentie verhogen.

Stap 2

We downloaden een programma waarmee we de videokaart kunnen overklokken. Laat het RivaTuner zijn. Een heel eenvoudig en duidelijk programma. We selecteren het model van onze videokaart, in de driehoek hieronder zien we de tekst "Customize". We overklokken de kaart met behulp van de driver, selecteer de onderste driehoek.

Stap 3

We krijgen een tweede raam. De daarin getoonde sliders zijn in eerste instantie niet voor ons beschikbaar. Om toegang tot hun wijziging te openen, plaatst u een vinkje in het selectievakje "Hardware-overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen". Nu kunt u de schuifregelaars verplaatsen, wat wij doen. Zet de frequentie niet te veel en te snel op. Heb je de sliders naar wens ingesteld? Klik nu op "Test" en controleer of je favoriete games langzamer worden. Als ze langzamer gaan, retourneer je de oude waarden beter. U kunt deze bewerkingen zo vaak uitvoeren als u wilt, maar vergeet niet om ervoor te zorgen dat de pc-temperatuur niet te veel oploopt.

Stap 4

Rest nog om de videokaart te testen met een speciaal hiervoor ontworpen programma. Het programma heet 3DMark en het is ook vrij eenvoudig te gebruiken. We selecteren de tests één voor één en kijken hoe het programma ze uitvoert. Eerst wordt de volgende test uitgevoerd met de minimale instellingen en vervolgens met de maximale. Nadat u de tests hebt doorstaan, ziet u het "oordeel". Zorg er wel voor dat het programma op de videokaart zelf past. Anders, als u een programma kiest met oude tests, zal het resultaat niet objectief zijn en de werkelijke stand van zaken weerspiegelen.

Aanbevolen: