Hoe Een Processor In Een Laptop Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Processor In Een Laptop Te Overklokken?
Hoe Een Processor In Een Laptop Te Overklokken?

Video: Hoe Een Processor In Een Laptop Te Overklokken?

Video: Hoe Een Processor In Een Laptop Te Overklokken?
Video: How to overclock your CPU?! || Easy Method 2021 || WORKS ON ALL CPU** || 2024, April
Anonim

Het overklokken van een processor in een laptop is behoorlijk zwaar werk. Er zijn geen absoluut veilige manieren om dit probleem op te lossen, omdat het apparaat van laptops niet zorgt voor een radicale verandering in hun kenmerken. Daarom verhoogt u de productiviteit op eigen risico en risico. Maar als je zeker bent van jezelf en toch besluit je hardware te overklokken, lees dan verder.

Het proces op een laptop overklokken is een riskante onderneming
Het proces op een laptop overklokken is een riskante onderneming

instructies:

Stap 1

Software-overklokken wordt uitgevoerd met behulp van programma's die de klokgenerator aansturen. Om het programma te laten werken, moet u echter het model van de klokgenerator kennen. En hiervoor moet je ofwel de laptop demonteren en op zoek gaan naar een microschakeling op het moederbord, of deze handmatig selecteren. En de lijst is best lang.

Stap 2

Er zijn nog een paar problemen bij het gebruik van overkloksoftware:

Niet alle PLL's ondersteunen softwarebesturing;

Overklokken kan hardwarematig worden vergrendeld. In dit geval is het niet mogelijk om de laptop met het programma te overklokken, zelfs als je het TG-model kent;

Nieuwe TG's in laptops worden heel vaak uitgebracht en soms kost het veel tijd om ondersteuning voor dergelijke TG's aan de databases toe te voegen.

Stap 3

BSEL-mod. Deze methode voert hoge en lage niveaus naar de BSEL-pinnen van de processor. Lage en hoge niveaus moeten worden begrepen als een spanning van een bepaalde waarde en voor verschillende processors heeft het een verschillende betekenis. Overeenkomstige processorpinnen zijn geïsoleerd of kortgesloten naar aarde. Dit leidt tot een merkbare overklokken van de processor.

Stap 4

Maar ook hier zijn er onderwaterriffen:

De nieuwste laptopchips van Intel na deze methode blokkeren de processorvermenigvuldiger met x6, waardoor u het tegenovergestelde effect kunt krijgen - de frequentie zal afnemen;

Op deze manier kunt u de FSB-frequentie alleen naar standaardniveaus schakelen (133, 166 266, enz.);

De chipset ondersteunt mogelijk niet officieel de FSB-frequentie, dan kan het overklokken mislukken.

Stap 5

Klokgenerator mod. We hebben het hier over directe interventie in het elektrische circuit dat de TG en de processor met de chip verbindt. Het is vergelijkbaar met BSEL-mod, maar het wordt uitgevoerd met BSEL-pinnen, niet van de processor, maar van de TG-microschakeling.

Stap 6

Dit zijn de voordelen van deze methode:

Deze methode werkt prima op bijna alle laptops;

Dit overklokken kan niet worden geblokkeerd door hardware of in het BIOS.

Stap 7

Maar de nadelen:

Technisch moeilijk, vereist kennis van enkele theoretische gegevens en het vermogen om met een soldeerbout om te gaan, naast een soldeerbout zijn er verschillende technische apparaten nodig;

De frequentie schakelt alleen naar standaardmarkeringen, zoals bij de tweede methode;

Deze overklokmethode dwingt, net als de eerste, de geheugenfrequentie om parallel met de FSB-frequentie te verhogen. Dit zal ertoe leiden dat we kunnen rusten tegen het geheugen.

Aanbevolen: