Hoe Overklokken Van Een Videokaart Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Overklokken Van Een Videokaart Te Verwijderen
Hoe Overklokken Van Een Videokaart Te Verwijderen

Video: Hoe Overklokken Van Een Videokaart Te Verwijderen

Video: Hoe Overklokken Van Een Videokaart Te Verwijderen
Video: Zo overclock je je beeldscherm! 2024, April
Anonim

Vrijwel elke moderne videokaart kan worden overklokt. Sommige hebben daar meer mogelijkheden voor, andere hebben meer bescheiden indicatoren. Maar als je het bord overklokt, kan elk model met fouten gaan werken, wat zal resulteren in een herstart van de computer onmiddellijk na het overschakelen naar de 3D-modus of in een volledige systeembevriezing. Om terug te keren naar normale prestaties, moet u het overklokken van de videokaart verwijderen.

Hoe overklokken van een videokaart te verwijderen
Hoe overklokken van een videokaart te verwijderen

Noodzakelijk

  • - ATI Catalyst Control Center 12.1 applicatie;
  • - RivaTuner-programma.

instructies:

Stap 1

Als u videokaarten van ATI hebt, kunt u deze, ongeacht hoe het overklokken is uitgevoerd, verwijderen met behulp van de tool ATI Catalyst Control Center. Meestal wordt deze applicatie ook samen met de stuurprogramma's voor de videokaart geïnstalleerd. Als het programma niet op uw systeem staat, moet u het installeren. Deze toepassing moet op een stuurprogrammaschijf staan, of u kunt deze van internet downloaden. Het is beter om een van de nieuwste versies van het programma te downloaden.

Stap 2

Vervolgens zullen we de procedure bekijken voor het resetten van het overklokken van een videokaart aan de hand van het voorbeeld van ATI Catalyst Control Center 12.1. Hoewel in oudere versies van het programma, is deze procedure praktisch hetzelfde. Start ATI Catalyst Control Center, selecteer "Performance" in het programmamenu.

Stap 3

Ga dan naar het tabblad AMD Overdrive. In de linkerbenedenhoek van het venster bevindt zich een "Standaard"-knop - klik op deze knop. Klik vervolgens op "Toepassen". U kunt het venster sluiten - het overklokken van de videokaart wordt verwijderd. Het bord werkt nu op fabrieksinstellingen.

Stap 4

Bezitters van nVidia-videokaarten kunnen het beste het programma RivaTuner gebruiken. Download het van internet en installeer het op de harde schijf van uw computer. Start het programma en klik vervolgens op de pijl die naar de zijkant wijst. Er verschijnen verschillende pictogrammen.

Stap 5

Wanneer u de muiscursor over het pictogram beweegt, verschijnt er een inscriptie. Klik op het pictogram "Systeeminstellingen op laag niveau". Klik verder in de rechter benedenhoek op de knop "Initial". Klik daarna op OK, start uw computer opnieuw op. Na het herstarten van de pc worden de frequenties van de videokaart teruggezet naar standaard.

Aanbevolen: