Hoe Een Grafische Kaart Op Een Laptop Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Grafische Kaart Op Een Laptop Te Overklokken?
Hoe Een Grafische Kaart Op Een Laptop Te Overklokken?

Video: Hoe Een Grafische Kaart Op Een Laptop Te Overklokken?

Video: Hoe Een Grafische Kaart Op Een Laptop Te Overklokken?
Video: ZO kan JIJ je VIDEOKAART SNELLER maken! | TechTime 2024, April
Anonim

Er zijn twee soorten videoadapters geïnstalleerd in laptops. Dit kan een geïntegreerde videokaart zijn of een externe. Het eerste type videokaart in het proces maakt gebruik van het RAM-geheugen van de computer, waardoor dergelijke videoadapters veel "zwakker" zijn dan externe. Soms zijn de middelen van de videokaart niet voldoende om stabiel te werken met een bepaalde applicatie of game. In dergelijke gevallen nemen ze hun toevlucht tot een methode die "een videokaart overklokken" wordt genoemd.

Hoe een grafische kaart op een laptop te overklokken?
Hoe een grafische kaart op een laptop te overklokken?

Het is nodig

beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Het overklokken van een videokaart in een laptop betekent meestal het wijzigen van de parameters om de prestaties te verbeteren bij het werken met een bepaalde applicatie of een aantal daarvan. Geïntegreerde videokaarten nemen zelf het nodige deel van het RAM-geheugen van de computer in beslag en voeden daarmee hun bronnen. Externe videoadapters hebben hun eigen RAM, waardoor ze geen systeembronnen verbruiken, waardoor het werk wordt vertraagd.

Stap 2

Om uw grafische kaart te overklokken, moet u instellingen uitschakelen die veel toepassingen kunnen vertragen. De meest voorkomende zijn: verticale synchronisatie (verticale synchronisatiepuls), anisotrope filtering en 3D-buffering. Als een van deze parameters niet belangrijk is voor een specifieke toepassing, moet deze worden uitgeschakeld. Open hiervoor het configuratiescherm van de videoadapter. In het geval van Radeon grafische kaarten zal dit het ATI Catalyst Control Center zijn.

Stap 3

Ga naar het tabblad Gaming, subitem Instellingen 3D-toepassing. We raden je aan om verticale synchronisatie uit te schakelen, omdat: het vertraagt de verwerkingssnelheid behoorlijk tijdens het spel. Wat betreft anisotrope filtering, het overbelast de videoadapter niet. Maar buffering bij het werken met een 3D-toepassing mag alleen worden uitgeschakeld als de verplichte aanwezigheid ervan niet wordt vereist door een programma of spel. Ik wil meteen opmerken dat na het uitschakelen van enkele parameters de beeldkwaliteit in games iets slechter zal worden, maar vertragingen en andere vertragingen zouden moeten verdwijnen.

Aanbevolen: