Een Videokaart Overklokken In BIOS

Inhoudsopgave:

Een Videokaart Overklokken In BIOS
Een Videokaart Overklokken In BIOS

Video: Een Videokaart Overklokken In BIOS

Video: Een Videokaart Overklokken In BIOS
Video: ✌ Редактирование BIOS видеокарты NVIDIA 2024, April
Anonim

Het hele punt van het overklokken van een videokaart ligt in het veranderen van de frequenties van de kern en het geheugen. Een van de manieren van overklokken (overklokken) is het wijzigen (flashen) van het BIOS. Het is de BIOS die de nominale waarden van de geheugen- en chipfrequenties bevat. Door het BIOS te flashen, verlost u zich van softwarefouten die optreden bij het gebruik van verschillende hulpprogramma's (tweakers) die de parameters van de videokaart wijzigen telkens wanneer het systeem opstart.

Een videokaart overklokken in BIOS
Een videokaart overklokken in BIOS

Noodzakelijk

Computer, videokaart, X-BIOS Editor-hulpprogramma of BIOSEdit, 3DMark-testprogramma, internettoegang, diskette of flashstation

instructies:

Stap 1

Download de BIOS-image van de fabrikant. Kant-en-klare firmware is te vinden op internetsites, bijvoorbeeld www.radeon2.ru

Stap 2

Maak een BIOS-hersteldiskette of -flash in geval van mogelijke noodgevallen. Op internet kunt u gemakkelijk een grote verscheidenheid aan afbeeldingen vinden voor het maken ervan.

Stap 3

Wanneer de computer opstart, gaat u naar het BIOS om het correct te configureren. De sneltoets die moet worden ingevoerd, is afhankelijk van het moederbordmodel. Het is gemakkelijk te achterhalen via het opstartmenu. Dit is meestal de DEL- of F2-toets.

Stap 4

Nadat u zich hebt aangemeld, configureert u het systeem zo dat het opstart vanaf een diskette (of flashstation), waarbij uw drive op de eerste plaats komt in de volgorde van de pollingdisks. Wijzigingen opslaan en opnieuw opstarten.

Stap 5

Selecteer in het menu dat verschijnt na het opstarten vanaf een flash- of diskette het item om de huidige BIOS-firmware op te slaan. Dit klinkt meestal als "Back-up VGABIOS". Er wordt een back-upbestand van uw BIOS-firmware gemaakt op een diskette of USB-flashstation. Nu, zelfs in het geval van een mislukte firmware, kunt u de prestaties van de kaart binnen enkele minuten herstellen.

Stap 6

Start uw computer op vanaf uw harde schijf. Gebruik X-BIOS Editor voor NVIDIA-kaarten of BIOSEdit voor ATI-kaarten om de inhoud van het oorspronkelijke BIOS-bestand of het van internet gedownloade BIOS-bestand te wijzigen. Bewerk hiervoor de frequentiewaarden in het programmavenster op het tabblad "Initialisatie". Voor een stabiele werking is het zinvol om eerst de verhoogde waarden te testen op een testprogramma, bijvoorbeeld 3DMark, en pas daarna de waarden in het BIOS te wijzigen.

Stap 7

Sla het bewerkte firmwarebestand op uw diskette of USB-flashstation op met de naam new.bin. Start uw computer op vanaf een diskette. Selecteer in het menu het item "VGABIOS bijwerken". Het is erg belangrijk om de computer niet te overbelasten of uit te zetten totdat het knipperen is voltooid. Start aan het einde opnieuw op en controleer vervolgens het resultaat.

Aanbevolen: