Een NVidia 8600-videokaart Overklokken

Inhoudsopgave:

Een NVidia 8600-videokaart Overklokken
Een NVidia 8600-videokaart Overklokken
Anonim

Het optimaliseren van de instellingen voor de videokaart kan de prestaties van dit apparaat verbeteren. Deze methode wordt meestal gebruikt wanneer er een zware 3D-toepassing of een bepaald spel moet worden gestart.

Een NVidia 8600-videokaart overklokken
Een NVidia 8600-videokaart overklokken

Noodzakelijk

  • - Riva-tuner;
  • - Nvidia-configuratiescherm.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u de stuurprogramma's voor dit apparaat bijwerkt wanneer u met een Nvidia grafische kaart werkt. Open de website www.nvidia.ru en ga naar de sectie "Drivers". Vul het formulier in dat is meegeleverd met uw grafische kaartmodel (Nvidia 8600 GT / GS / GTS) en besturingssysteem.

Stap 2

Download het voorgestelde programma en installeer het. Download nu het hulpprogramma Riva Tuner. Start uw computer opnieuw op na het installeren van toepassingen. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad. Ga naar het menu "Nvidia-configuratiescherm".

Stap 3

Klik op het tabblad 3D-instellingen beheren. Schakel alle mogelijke items in dit menu uit. Onthoud dat deze methode de beeldkwaliteit zal verminderen, maar de prestaties van de videokaart aanzienlijk zal verbeteren. Sla de instellingen op en sluit het configuratiescherm.

Stap 4

Start Riva Tuner en open het hoofdmenu. Klik op de knop Configureren en selecteer Stuurprogrammaopties. Activeer het item "Overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen" door het vakje ernaast aan te vinken. Selecteer een 3D-bedieningsmodus in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Zoek de velden "Geheugenfrequentie" en "Kernfrequentie". Wijzig de positie van de schuifregelaars in deze alinea's. Verhoog de frequenties niet te sterk. Het is beter om de indicatoren periodiek met 40-50 MHz te verhogen.

Stap 6

Houd er rekening mee dat de wijzigingen onmiddellijk van kracht worden nadat u op de knop "Opslaan" hebt geklikt. Nadat u de vereiste instellingen voor de videoadapter hebt geselecteerd, vinkt u het vakje aan naast het item "Instellingen laden vanuit Windows". Activeer dit item in geen geval voordat u de prestaties van de videokaart hebt gecontroleerd met de opgegeven parameters.

Stap 7

Klik nu op de knop "Toepassen" en sluit het Riva Tuner-programma. Start uw computer opnieuw op en start de gewenste 3D-toepassing.

Aanbevolen: