Een Core 2 Duo E6300-processor Overklokken

Inhoudsopgave:

Een Core 2 Duo E6300-processor Overklokken
Een Core 2 Duo E6300-processor Overklokken

Video: Een Core 2 Duo E6300-processor Overklokken

Video: Een Core 2 Duo E6300-processor Overklokken
Video: Тест и разгон e6300 2024, Mei
Anonim

Core 2 Duo e6300 is de junior-processor in de Core-lijn, werkend op 266 MHz FSB (Front Side Bus). Om de nominale frequentie van 1,86 GHz te verkrijgen, wordt een vermenigvuldiger van x7 gebruikt. Overklokken van de Core 2 Duo e6300 betekent het laten werken op een frequentie die hoger is dan deze waarde. Om de snelheid van deze processor te verhogen, moet u de FSB-bus die deze met de interne apparaten verbindt, overklokken.

Een Core 2 Duo e6300-processor overklokken
Een Core 2 Duo e6300-processor overklokken

Het is nodig

speciale hulpprogramma's die de stabiliteit van het systeem testen

instructies:

Stap 1

Bereid je voor om je processor te overklokken. Kijk op de website van de fabrikant voor de nieuwste BIOS-versie, controleer welke wijzigingen daarin zijn aangebracht.

Stap 2

Voer het BIOS van het moederbord in en verlaag de geheugenfrequentie. Immers, als het geheugen aanvankelijk met toenemende coëfficiënten werkt, is het de geheugenfrequentie die vervolgens een beperkende factor kan worden bij het overklokken van de processor. Stel deze daarom in op de laagst mogelijke frequentiewaarde.

Stap 3

Verhoog de geheugentiming. Het geheugen kan werken op een lage frequentie met lage timings, of op een hoge frequentie met hoge timings, dus lage timings tijdens overklokken, en dienovereenkomstig, wanneer de geheugenfrequentie wordt verhoogd, kan ook een obstakel worden voor het overklokken van de processor.

Stap 4

Verlaag de vermenigvuldiger naar x6 en ontdek tot welke FSB-frequentie uw processor kan overklokken. Deze waarde wordt FSB Wall genoemd.

Stap 5

Let op de nominale processorvermenigvuldigingswaarde, aangezien sommige "slimme" BIOS'en deze waarde kunnen verlagen.

Stap 6

Geef de nominale spanningen expliciet op, zodat ze tijdens het overklokken niet door het moederbord worden overschat. Als u de nominale spanningen niet kent, kunt u deze vinden met een speciaal hulpprogramma, bijvoorbeeld RM Clock.

Stap 7

Verhoog de FSB-frequentie in het BIOS, sla de instellingen op, laad het besturingssysteem en test de stabiliteit ervan. Herhaal deze stap totdat het systeem stabiel is. In eerste instantie kan de FSB-frequentie in grote stappen worden verhoogd (50-100 MHz) en geleidelijk worden verlaagd tot 1 MHz.

Aanbevolen: