Hoe Een Athlon Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Athlon Overklokken?
Hoe Een Athlon Overklokken?

Video: Hoe Een Athlon Overklokken?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How To Overclock AMD Athlon 3000G - iGPU/CPU Overclocking 2023, Februari
Anonim

We zijn vaak niet tevreden met de kracht van onze computer. Een van de belangrijkste onderdelen van een computer is de processor. Door hem te overklokken vergroten we natuurlijk het vermogen van de pc. Er zijn veel bedrijven die processors produceren. Overklokmethoden kunnen verschillen, afhankelijk van de fabrikant.

Hoe een athlon overklokken?
Hoe een athlon overklokken?

Het is nodig

Computer, internettoegang, potlood, zaponvernis, lijm

instructies:

Stap 1

Als u een Athlon-model heeft dat eerder dan 2004 is uitgebracht, is er een zeer eenvoudige manier om de kwaliteit ervan te verbeteren. We nemen een gewoon potlood met een marge van 0,3 of 0,5 mm. Op de processor zoeken we naar een rij gouden stippen met het label L1. Het lijkt misschien alsof ze verbonden zijn door een draad, maar in feite is deze draad doorgesneden. Trek nu een lijn met een potlood op de plaats waar het niet is. Als resultaat zou je een doorlopende lijn van gouddraad moeten krijgen met grafiet in het midden. Verbind op deze manier alle contacten. Oefen niet te veel druk uit op het potlood, u kunt de processor beschadigen.

Stap 2

Als uw processor later is dan 2004, moet u deze iets anders overklokken. Neem de lijm en vul voorzichtig de gaten tussen de L1-pinnen. Breng nooit lijm aan op de pinnen zelf, daar gaat je processor kapot van. Laat de lijm drogen. Verwijder eventuele lijmresten die niet in de gaten zijn gekomen. Neem een ​​geleidende lakstift en trek een lijn tussen de L1-pinnen op dezelfde manier als met een potlood. Volg deze stappen voor elk paar contacten.

Stap 3

Download een programma dat de frequentie waarmee de processor werkt zal verhogen. Om dit te doen, zoekt u de naam van het moederbord, gaat u naar de sites die gratis hulpprogramma's bieden en selecteert u het juiste programma. Download ook bijgewerkte stuurprogramma's voor uw moederbord. Dit kan worden gedaan vanaf de officiële website van de fabrikant. Schakel de functie voor het aanpassen van de processorfrequentie uit, indien beschikbaar. Voer het programma uit. Verhoog uw CPU-multiplier en frequentie. Stel niet de maximale instellingen in, dit kan leiden tot burn-out van de processor.

Stap 4

Ga naar het BIOS van je computer en zoek de optie die verantwoordelijk is voor de processorfrequentie. Het kan in verschillende secties zijn en zelfs verschillende namen hebben, dus zorg ervoor dat u een site op internet vindt met een beschrijving van het BIOS voor uw moederbord. Verplaats de pijl naar de indicator en druk op Enter. Stel de gewenste frequentie in, sla uw wijzigingen op en start uw computer opnieuw op.

BIOS
BIOS

Populair per onderwerp