Een Samsung-laptop Overklokken

Inhoudsopgave:

Een Samsung-laptop Overklokken
Een Samsung-laptop Overklokken

Video: Een Samsung-laptop Overklokken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Speed Up Samsung Laptop with Just a Few Clicks 2023, Februari
Anonim

Bij het overklokken van een mobiele computer moet je uiterst voorzichtig zijn. Het onjuist wijzigen van de bedrijfsparameters van dit apparaat kan leiden tot onherstelbare schade aan bepaalde apparaten.

Een Samsung-laptop overklokken
Een Samsung-laptop overklokken

Het is nodig

Klok Gen

instructies:

Stap 1

Begin met het instellen van de CPU-modus. Meestal staat het BIOS-menu op mobiele computers het niet toe om de CPU-instellingen te wijzigen, dus gebruik het Clock Gen-programma. Installeer deze applicatie en start deze. Verplaats de schuifregelaar om de CPU-busfrequentie te verhogen. Klik op de knop Test en controleer of de processor goed werkt.

Stap 2

Als u een versie van het programma gebruikt waarmee u de aan de CPU geleverde spanning kunt verhogen, verhoogt u dit cijfer met 0,1-0,2 volt. Optimale processorprestaties.

Stap 3

Start uw laptop opnieuw op en open het BIOS-menu. Ga naar het menu Geavanceerde instellingen en zoek de RAM-instellingen. Verhoog de frequentie van de RAM-bus een beetje. Dit proces kunt u het beste doen nadat u klaar bent met het configureren van de processormodus.

Stap 4

Pas de energie-instellingen aan. Het besturingssysteem kan in een energiebesparende modus werken om de levensduur van de batterij te verlengen. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu "Systeem en beveiliging". Open het item "Voeding". Selecteer het abonnement dat u gebruikt en klik op de knop "Geavanceerde energie-instellingen configureren".

Stap 5

Zoek het item "Maximale processorstatus". Stel in op 99% voor netvoeding en batterijvoeding. Zet je deze op een lagere waarde, dan werkt de processor niet op volle capaciteit. Zoek het item "CPU-koelopties" en selecteer de optie "Actieve modus". Dit zorgt voor hoogwaardige koeling van de mobiele computer.

Stap 6

Houd er rekening mee dat laptops aanzienlijk sneller werken als ze op een stopcontact zijn aangesloten. Gebruik deze functie wanneer u de beste prestaties uit uw mobiele computer wilt halen. Controleer de temperatuur van de processor en grafische kaart om oververhitting van deze apparaten te voorkomen.

Populair per onderwerp