Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Overklokken?
Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Overklokken?

Video: Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Overklokken?

Video: Een Koeler Voor Een Grafische Kaart Overklokken?
Video: 🔧 How To Overclock Your GPU - The Ultimate Easy Guide 2020 2024, April
Anonim

Als u uw videokaart wilt overklokken, moet u er rekening mee houden dat u voor de daaropvolgende stabiele en veilige werking een correct geselecteerde chipfrequentie en een goed niveau van koeling nodig heeft. Er is een speciaal programma voor dit doel - RivaTuner. En om de nieuwe instellingen te testen, kunt u het 3DMark-programma gebruiken.

Koeler voor videokaart
Koeler voor videokaart

Noodzakelijk

RivaTuner- en 3DMark-programma's

instructies:

Stap 1

Dus ongeacht welk videokaartmodel je hebt, installeer je RivaTuner. Na installatie klapt hij in een paneel naast de klok, waar hij met een klik kan worden verwijderd. In het hoofdvenster ziet u het woord "Instellingen", en naast het driehoekje, door erop te klikken, roept u een nieuw menu op. Om het frequentiecontrolepaneel te openen, klikt u op het microcircuitpictogram in dit menu met het opschrift "Low-level systeeminstellingen".

Stap 2

Nu heb je twee schuifregelaars, door die te verplaatsen, kun je de frequenties van de chip en het geheugen wijzigen. Maar vink eerst het vakje aan dat overklokken toestaat - het staat direct boven de schuifregelaars. Het programma bepaalt zelf de geschatte toegestane limiet voor het verhogen van de waarden en geeft dit aan met labels. We raden je aan om de frequenties geleidelijk met een paar procent te verhogen. Druk na elke frequentiewijziging op de testknop voordat u de frequentie toepast. Tenslotte, na het aanpassen van de frequenties, vink het vakje "Uitvoeren met Windows" aan.

Stap 3

Vervolgens moet u de snelheid van de koeler aanpassen. Klik in hetzelfde menu op het tabblad "Koeler". Laten we eens kijken naar het menu, zodat het volgende vinkje de volgende parameters kan wijzigen. Je kunt zelf bepalen of de ventilatorsnelheid automatisch verandert als de temperatuur stijgt, of de snelheid in procenten instellen die jij nodig acht. Als je deze op 100% zet (voor volledig vertrouwen), verdoem je jezelf waarschijnlijk tot ruis, maar de videokaart blijft in optimale temperatuuromstandigheden.

Stap 4

De volgende stap is het testen van uw overgeklokte grafische kaart. Voer het 3DMark-programma uit, kies een van de tests die je leuk vindt en bekijk de frames van de games die volgen. Even geduld, het programma berekent de prestaties over een bepaalde periode. Dus nadat u ervoor heeft gezorgd dat uw systeem stabiel is, wordt u de eigenaar van een snellere videokaart.

Aanbevolen: