Een Grafische Kaart Op Een Netbook Overklokken

Inhoudsopgave:

Een Grafische Kaart Op Een Netbook Overklokken
Een Grafische Kaart Op Een Netbook Overklokken

Video: Een Grafische Kaart Op Een Netbook Overklokken

Video: Een Grafische Kaart Op Een Netbook Overklokken
Video: Hoe een grafische kaart overclocken? Tutrorial (GTX 560) 2024, April
Anonim

De overgrote meerderheid van de netbooks maakt gebruik van geïntegreerde videoadapters. Ondanks de grote hoeveelheid geheugen waarmee deze toestellen kunnen werken, zijn hun prestaties relatief laag.

Een grafische kaart op een netbook overklokken
Een grafische kaart op een netbook overklokken

Noodzakelijk

  • - Riva-tuner;
  • - Nvidia-configuratiescherm;
  • - ATI Controlecentrum.

instructies:

Stap 1

Gebruik Riva Tuner om de grafische kaart van uw netbook te overklokken. Opgemerkt moet worden dat dit hulpprogramma mogelijk niet compatibel is met sommige modellen AMD-chips. Werk de stuurprogramma's voor de videoadapter en het moederbord van uw netbook bij voordat u dit programma gebruikt. Installeer Riva Tuner en start het.

Stap 2

Wacht even terwijl het hulpprogramma de benodigde hardware analyseert. Open na het starten van het hulpprogramma het tabblad "Home". Klik op de pijl in het submenu Driver Settings. Selecteer "Systeemvoorkeuren".

Stap 3

Vink het vakje aan naast Overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen. Klik in het nieuwe venster op de knop "Definiëren". Selecteer de 3D-overklokoptie. Wijzig nu de positie van de schuifregelaars in de velden "Kernfrequentie" en "Geheugenfrequentie".

Stap 4

Vink het vakje aan naast Instellingen laden vanuit Windows. Klik op de knop Toepassen. Klik in het waarschuwingsvenster dat verschijnt op de knop "Nee". Sluit het Riva Tuner-programma.

Stap 5

Begin met het configureren van de instellingen voor de videoadapter met behulp van standaardstuurprogramma's. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "nvidia Control Panel" of ATI Control Center.

Stap 6

Ga naar het menu 3D-instellingen beheren. Open het tabblad "Software-instellingen" en selecteer de toepassing waarvoor de instellingen van de grafische kaart worden gewijzigd. Schakel de volgende functies uit: verticale synchronisatie, anti-aliasing, anisotrope filtering en streamoptimalisatie. Houd er rekening mee dat het uitschakelen van deze opties in veel 3D-toepassingen zal resulteren in verslechterde graphics.

Stap 7

Sla de instellingen van uw videoadapter op door op de knop "Toepassen" te klikken. Start uw mobiele computer opnieuw op. Als het apparaat na de aangebrachte wijzigingen niet meer start, opent u de veilige bedrijfsmodus van het besturingssysteem. Annuleer de instellingen gemaakt in Riva Tuner. Klik hiervoor op de knop "Herstellen" in het hoofdmenu van het hulpprogramma.

Aanbevolen: