Hoe Een Server Helemaal Opnieuw Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Server Helemaal Opnieuw Te Bouwen
Hoe Een Server Helemaal Opnieuw Te Bouwen

Video: Hoe Een Server Helemaal Opnieuw Te Bouwen

Video: Hoe Een Server Helemaal Opnieuw Te Bouwen
Video: Verdien $ 780,00+ in 1 uur door e-mails te lezen!-GRATIS online geld verdienen | Branson Tay 2024, Mei
Anonim

Door de server te bouwen, kunt u de benodigde hardware handmatig configureren en verkrijgen voor later gebruik. Door de server zelf in elkaar te zetten, kunt u een fijnere configuratie maken die het beste past bij uw doelen en doelstellingen. Om de montage zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het noodzakelijk om een bepaalde volgorde aan te houden bij het kiezen van componenten.

Hoe een server helemaal opnieuw te bouwen
Hoe een server helemaal opnieuw te bouwen

instructies:

Stap 1

Bepaal het platform en de geschatte kosten van alle apparatuur. Bepaal de systeemvereisten voor een succesvolle werking van uw server. Het is vermeldenswaard dat, afhankelijk van het gebruiksdoel, ook het benodigde vermogen zal veranderen. Dus als u besluit een kleine bestandsopslag te organiseren, waar u alleen bestanden voor persoonlijk gebruik wilt plaatsen, heeft u nauwelijks een dure en krachtige machine nodig. Als u echter van plan bent een internetbron met gemiddeld verkeer te lanceren, heeft u duurdere apparatuur nodig.

Stap 2

Kies een processor die het belangrijkste onderdeel van uw server zal zijn. Bekijk recensies en recensies over de meest recente modellen en gebruikte technologieën. Voor min of meer krachtige machines is een minimale aanwezigheid van 4 cores in de processor wenselijk. Voor bestandsopslag of een persoonlijke proxyserver is een apparaat met één kern prima. De populaire serverplatforms van tegenwoordig zijn Intel Xeon en AMD Opteron.

Stap 3

Selecteer een moederbord voor het geselecteerde processormodel. Als je wilt dat je server de minimale ruimte in de kamer inneemt, verken dan MicroITX-borden. Er zijn ook grotere MiniATX- en ATX-moederborden die in grootte variëren. Let bij het kiezen op het aantal beschikbare interfaces, bijvoorbeeld de aanwezigheid van meerdere insteekbare SATA-connectoren, slots voor geheugensticks en de aanwezigheid van extra poorten voor het aansluiten van randapparatuur.

Stap 4

Begin met het selecteren van extra componenten. Koop RAM-sticks in overeenstemming met de connector op het moederbord en harde schijven van de gewenste grootte. Koop indien nodig een nieuwe netwerkkaart als de in het moederbord ingebouwde adapter op geen enkele manier bij u past. Besteed speciale aandacht aan het koelen van het hele systeem - koop meerdere koelers om alle apparatuur te laten werken zonder oververhitting.

Stap 5

Selecteer in de laatste fase de behuizing en de voeding ervoor. De behuizing moet worden gekozen afhankelijk van de grootte van het moederbord. Installeer de voeding op basis van het stroomverbruik van uw apparatuur. Tel het totale vermogen voor elk van de systeemelementen op door de kenmerken van het stroomverbruik van elke gekochte kaart bij elkaar op te tellen. Kies op basis van deze gegevens een geschikte voeding. De montage kan als voltooid worden beschouwd.

Aanbevolen: