Wat Is Een Cd-emulator?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Cd-emulator?
Wat Is Een Cd-emulator?

Video: Wat Is Een Cd-emulator?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: What Happens When You Put a PS4 GAME DISC in a CAR CD PLAYER? 2023, Februari
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de computer virtuele cd's/dvd's kan lezen en maken, moet er een emulator op zijn geïnstalleerd. Gezien de prevalentie van virtuele schijven op internet, is het noodzakelijk om te begrijpen wat deze emulators zijn en hoe ze werken.

Wat is een cd-emulator?
Wat is een cd-emulator?

De essentie van cd- en dvd-emulators

Cd/dvd-emulators worden gebruikt om virtuele schijven te maken en te lezen. Hiervoor creëren ze virtuele cd/dvd-drives in het systeem, met behulp waarvan de virtuele gegevensdragers worden uitgelezen. Er zijn veel programma's van dit niveau, maar de meest voorkomende zijn Alcohol 120% en Daemon Tools, de eerste is betaald, de andere heeft een gratis versie, waardoor het extreem populair is onder gebruikers.

Een schijfkopie maken

Het maken van virtuele schijven vindt ook plaats met vergelijkbare programma's. Maar er zijn hier valkuilen, die verband houden met de bescherming van de schijf tegen kopiëren of met de bescherming van auteursrechthouders. Als de schijf niet programmatisch of wettelijk is beveiligd, kunt u veilig een virtuele schijfkopie maken. Dezelfde Daemon Tools in de betaalde versie biedt manieren om schijfkopieerbeveiliging te omzeilen, maar dit moet op eigen risico en risico gebeuren.

Beelden opnemen

Het schrijven van een virtuele afbeelding naar een echte schijf is efficiënt als aan verschillende voorwaarden wordt voldaan. Ten eerste moet de brandbare afbeelding van een onbeveiligde schijf worden gehaald. Ten tweede moet de opname met de laagst mogelijke snelheid gebeuren om foutloos te zijn. Dezelfde alcohol registreert bijvoorbeeld veel slechtere schijven dan Daemon Tools. Niet alle emulators hebben de mogelijkheid om schijven te branden, soms heb je de hulp nodig van software die puur voor het opnemen is gemaakt, bijvoorbeeld Ashampoo.

Vanwege hun eigenaardigheden worden sommige schijfemulators tijdens de installatie door antivirusprogramma's aangezien voor schadelijke software, dus voordat u dergelijke software installeert, moet u antivirusprogramma's uitschakelen.

Virtueel cd-/dvd-station

Om het programma een virtuele schijf te laten maken, moet een speciaal systeemstuurprogramma worden geïnstalleerd. Dit stuurprogramma wordt meestal geïnstalleerd met de installatie van het schijfemulatieprogramma. Alvorens het te installeren, raden de ontwikkelaars aan om een ​​systeemback-up te maken, omdat het stuurprogramma niet altijd geschikt is voor alle versies van Windows. Het grootste aantal compatibiliteitsproblemen met stuurprogramma's doet zich voor bij het installeren van een stuurprogramma in Windows Vista.

In de regel zijn gratis emulatieprogramma's zeer beperkt in hun functionaliteit. De gratis versie van het Daemon Tools-programma kan alleen virtuele schijven lezen en de betaalde versie kan ze schrijven en repliceren.

Toepassingen van cd-/dvd-emulators

Cd/dvd-emulators worden gebruikt door softwareontwikkelaars om softwarepakketten te maken, game-uitgevers om hun producten via internet te distribueren, evenals illegale uitgevers van games, films en programma's, aangezien er sinds kort niet veel intelligentie nodig is om een ​​virtuele image.beveiligde schijf en met succes overschrijven naar een gewone onbeveiligde schijf. Vaak worden illegale afbeeldingen via internet verspreid met behulp van netwerken voor het delen van bestanden, wat de regering van de Russische Federatie dwong om de zogenaamde "anti-piraterij"-wet in te voeren.

Populair per onderwerp