Waarom Neemt Geen Dvd Op

Waarom Neemt Geen Dvd Op
Waarom Neemt Geen Dvd Op

Video: Waarom Neemt Geen Dvd Op

Video: Чем почистить DVD CD лазер 2022, December
Anonim

Bij het schrijven van gegevens naar dvd treden soms problemen op die de normale werking van de schijf verhinderen. Maar waar zijn ze mee verbonden en wat zijn hun redenen? Laten we deze kwestie eens nader bekijken.

Waarom neemt geen dvd op
Waarom neemt geen dvd op

Veel pc-gebruikers hebben te maken met een probleem als een fout bij het schrijven van informatie naar een dvd-schijf. Vaak kunnen dvd's niet worden gebrand omdat ze defect zijn of niet kunnen worden opgenomen. Controleer het label op de schijf zodat u er informatie op kunt opnemen. Het label moet "DVD-R of DVD-RW" zijn. Inspecteer de schijf ook zorgvuldig op barsten, krassen, schilfers en andere defecten. Als er duidelijke fysieke schade is, moet de schijf worden vervangen.

Een andere reden kan vervuiling van het optische oppervlak van de schijf zijn. Om het schoon te maken, moet u speciale zachte doekjes voor optische schijven aanschaffen. Veeg de schijf van het midden naar de rand.

Het schijfstation kan er ook voor zorgen dat de schijf niet kan worden beschreven. Zorg er eerst voor dat uw schijf dvd's kan branden. Om dit te doen, kijk naar het voorste gedeelte, er moet een inscriptie "DVD-RW of DVD + RW-schijf" zijn. Het kan ook zijn dat de drive zelf in een defecte staat verkeert (het vermogen van de laser van de schrijfkop is gedaald, de laser van de schrijfkop is vuil).

Om de laserkop van vuil te reinigen, moet u een speciale reinigingsschijf gebruiken, die u in elke computerwinkel kunt kopen. Als u na het reinigen van de laser nog steeds geen schijf kunt beschrijven, moet u de schrijfkop controleren. Deze operatie wordt uitgevoerd door de specialisten van het servicecentrum. Als ze deze voorspelling bevestigen, is er maar één uitweg: de schijf vervangen.

De software die wordt gebruikt om de schijf te branden, kan ook de oorzaak zijn. Houd er rekening mee dat u geen dvd-schijf kunt branden met de standaardtools van uw besturingssysteem. Gebruik een speciaal softwareprogramma om een ​​dvd te branden.

Populair per onderwerp