Waarom Wordt Er Geen Geluid Opgenomen?

Waarom Wordt Er Geen Geluid Opgenomen?
Waarom Wordt Er Geen Geluid Opgenomen?

Video: Waarom Wordt Er Geen Geluid Opgenomen?

Video: Waarom Wordt Er Geen Geluid Opgenomen?
Video: Geen geluid in Windows 2024, April
Anonim

Geluid opnemen, of je nu zingt, een muziekinstrument bespeelt of gewoon spreekt, is een van de meest opvallende multimediafuncties van computers. Maar met de opname kunnen er enkele problemen zijn die zelfs een beginnende gebruiker gemakkelijk kan oplossen.

Waarom wordt er geen geluid opgenomen?
Waarom wordt er geen geluid opgenomen?

Twintig jaar geleden vereiste de eenvoudigste thuisopname en -verwerking nogal complexe, specifieke en niet altijd beschikbare apparatuur. Nu zijn deze functies volledig geïmplementeerd in de computer, met behulp waarvan u audio-opnames kunt maken voor zowel persoonlijk amateurgebruik als professionele taken die een hoog kwaliteitsniveau vereisen. Deze taken worden zonder problemen uitgevoerd. Als deze functie niet werkt, is het beter om de volgende veelvoorkomende fouten nader te bekijken en uit te sluiten.

Let op hardwarefouten. Het opnameproces omvat een microfoon, geluidskaart en aansluitdraden. Zorg ervoor dat uw geluidskaart werkt door uw luidsprekers of hoofdtelefoon aan te zetten en naar elk opgenomen geluid te luisteren (nummer, film, systeemwaarschuwingsgeluiden). Als uw computer geen geluid afspeelt, controleer dan of er een stuurprogramma voor uw geluidskaart is en download en installeer het juiste programma als dit ontbreekt. In Microsoft Windows kunt u meer te weten komen over de aanwezigheid ervan in "Apparaatbeheer", dat toegankelijk is via het tabblad "Eigenschappen" van uw computer of via het Configuratiescherm op het tabblad "Systeem". Als het stuurprogramma is geïnstalleerd, maar het geluid wordt niet opgenomen, moet u proberen het stuurprogramma opnieuw te installeren nadat u de nieuwste versie hebt gedownload.

Speciale aandacht moet worden besteed aan de microfoon. Als u een laptop, netbook of tablet heeft, heeft deze meestal een ingebouwde microfoon. Het is mogelijk dat het probleem van de afwezigheid van een signaal erin zit, en de gemakkelijkste manier om het te diagnosticeren is door een volledig functionele computermicrofoon aan te sluiten. Opgemerkt moet worden dat het bij afwezigheid van een professionele geluidskaart zinvol is om alleen speciale microfoons voor een computer te gebruiken. Professionele modellen, zelfs bij gebruik van een adapter, werken mogelijk niet vanwege de ongeschikte stroomweerstand voor hen. Om professionele microfoons te gebruiken, moet u een speciale geluidskaart en een mengpaneel aanschaffen.

Vaak is het probleem een verkeerde aansluiting of een slechte staat van de draad. Zorg ervoor dat u uw microfoonstekker helemaal in de juiste aansluiting steekt. In sommige modellen wordt een zeer dunne lange draad gebruikt, die gemakkelijk te pletten is met een stoelpoot of deze gewoon verpest met een sterke ruk.

Zorg ervoor dat uw microfoon programmatisch is ingeschakeld. Dit kan worden gecontroleerd door de audiomixer van uw besturingssysteem te openen. Het kan standaard zijn of samen met de driver voor de geluidskaart worden geïnstalleerd. Controleer of de microfoon aan staat en wat het ingestelde signaalniveau is. Misschien heeft hij gewoon niet genoeg opnamevolume.

Als u speciale programma's gebruikt, controleer dan hun instellingen. Elk heeft opties voor de bron van de audiostream die wordt opgenomen. Experimenteer met deze instellingen. Onthoud dat er veel vergelijkbare programma's zijn en dat er altijd de mogelijkheid is om alternatieve opties te proberen.

Aanbevolen: