Waarom Is Er Geen Geluid Wanneer De Luidsprekers Werken?

Inhoudsopgave:

Waarom Is Er Geen Geluid Wanneer De Luidsprekers Werken?
Waarom Is Er Geen Geluid Wanneer De Luidsprekers Werken?

Video: Waarom Is Er Geen Geluid Wanneer De Luidsprekers Werken?

Video: Waarom Is Er Geen Geluid Wanneer De Luidsprekers Werken?
Video: Geen geluid in Windows 2024, Mei
Anonim

Geen geluid op uw computer is een wijdverbreid probleem. Het kan worden veroorzaakt door defecte hardware of het ontbreken van geschikte software.

Waarom is er geen geluid wanneer de luidsprekers werken?
Waarom is er geen geluid wanneer de luidsprekers werken?

instructies:

Stap 1

Begin uw zoektocht naar de redenen voor het ontbreken van geluid op uw computer door de instellingen van uw geluidskaart te controleren. Open het bedieningspaneel. Dit menu kan worden geopend door op de knop "Start" te klikken en het juiste item te selecteren. Ga nu naar het menu Hardware en geluiden. Klik op de link "Audioapparaten beheren".

Stap 2

Selecteer op het tabblad "Afspelen" het item "Luidsprekers" door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld en dat het volume niet op 0% staat. Open Apparaatbeheer. Ga hiervoor naar de eigenschappen van het menu "Computer" en selecteer het juiste item. Vouw het tabblad Geluid-, video- en gamecontrollers uit. Zoek in de uitgevouwen lijst de geluidskaart die in de computer is geïnstalleerd.

Stap 3

Update het stuurprogramma van uw geluidskaart. Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop op de naam van het gewenste apparaat, ga naar het tabblad "Driver" en klik op "Update". Selecteer eerst het item "Automatische installatie van stuurprogramma's". Deze methode helpt als er op dit moment geen geschikte bestanden voor het apparaat zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Ga anders naar de website van uw geluidskaartfabrikant. Zoek software die voor dit apparaat is ontworpen. Download de bestanden en installeer de gedownloade software. Start uw computer opnieuw op en controleer op geluid op uw computer. Als u geen geschikt programma kunt vinden, zoek dan zelfstandig naar de benodigde stuurprogramma's.

Stap 5

Open de eigenschappen van je geluidskaart in Apparaatbeheer. Selecteer het tabblad "Details". Geef in de kolom Eigenschap de parameter Apparatuur-ID op. Klik met de rechtermuisknop op de eerste regel in de kolom "Waarde". Kopieer de gemarkeerde informatie. Plak het in de zoekbalk. Zoek de juiste stuurprogrammabestanden en download ze.

Beeld
Beeld

Stap 6

Open het tabblad "Driver" in de eigenschappen van de geluidskaart opnieuw en klik op de knop "Update". Selecteer nu de optie "Zoeken naar stuurprogramma's op deze computer". Geef het pad naar de gedownloade bestanden op. Als ze worden gepresenteerd in de vorm van een archief, pak dan eerst alle bestanden uit.

Stap 7

Vervang uw geluidskaart als geen van de bovenstaande methoden het probleem oplost. Hoogstwaarschijnlijk is er mechanische schade aan de adapter. Sommige moederborden hebben een ingebouwde geluidskaart. Probeer de luidsprekers erop aan te sluiten nadat u eerder het discrete bord hebt losgekoppeld.

Aanbevolen: