Waarom Een ​​dvd-rw-station Geen Dvd-schijven Kan Lezen

Inhoudsopgave:

Waarom Een ​​dvd-rw-station Geen Dvd-schijven Kan Lezen
Waarom Een ​​dvd-rw-station Geen Dvd-schijven Kan Lezen

Video: Waarom Een ​​dvd-rw-station Geen Dvd-schijven Kan Lezen

Video: JVC DVD RECORDER DVD R DVD RW DVD RAM 2022, December
Anonim

Een van de meest populaire problemen onder pc-gebruikers is verbonden met het dvd-rw-station. Als hij niet meer werkt zoals het hoort, hoeft u zich geen zorgen te maken en voor een nieuwe te gaan, maar eerst moet u de reden hiervoor begrijpen.

Waarom een ​​dvd-rw-station geen dvd-schijven kan lezen
Waarom een ​​dvd-rw-station geen dvd-schijven kan lezen

Ten eerste, als de gebruiker met een soortgelijk probleem wordt geconfronteerd, moet hij controleren of hij helemaal of slechts enkele schijven leest. Als hij nog steeds een deel van de schijven leest, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk in de software die op de computer wordt gebruikt. Als het helemaal geen schijven leest, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk in het station zelf. U moet onthouden welke virtuele schijfbeheerders u recentelijk hebt gebruikt. Heel vaak treedt dit soort storing op als gevolg van interne conflicten met programma's zoals Daemon Tools, Alcohol 120% en zelfs Nero. De oplossing voor dit probleem is vrij eenvoudig - verwijder dergelijke managers en installeer de dvd opnieuw in het juiste station.

Storing in stuurprogramma's

Als het probleem zich blijft voordoen, moet u controleren of de stuurprogramma's van het optische station correct werken. Om dit te doen, moet u naar het "Configuratiescherm" gaan en het item "Systeem" selecteren, waar "Apparaatbeheer" zich bevindt. Verwijder in het veld "Dvd- en cd-rom-stations" alle virtuele stations en start de computer opnieuw op. Ga daarna naar het menu "Beeld" en selecteer "Verborgen apparaten weergeven". Zoek in de apparaattak de "SPTD"-driver in de tak "Niet-zelfconfigureerbare apparaatstuurprogramma's", verwijder de driver en start opnieuw op en controleer de functionaliteit van het apparaat.

Het probleem zit in de lussen

In sommige gevallen kan het probleem liggen in de IDE- en SATA-kabels die van het optische station naar het moederbord gaan. De gebruiker hoeft alleen nog een lintkabel aan te sluiten en de werking van de schijf te controleren. Als alternatief kunt u de lintkabel eenvoudig in een andere connector op het moederbord steken. Het is niet overbodig om een ​​speciale cd aan te schaffen voor het reinigen van de laserkop. Gelukkig is het goedkoop (ongeveer 150-200 roebel), maar het zal een dringend probleem helpen oplossen als het precies in de vervuiling van de laserkop ligt. Je kunt het natuurlijk altijd zelf schoonmaken. Om dit te doen, moet u de schijf uitschakelen en de kap verwijderen, en vervolgens de laser voorzichtig afvegen met een wattenstaafje. Het is vermeldenswaard dat u in geen geval aceton, alcohol of andere agressieve vloeistoffen mag gebruiken om het hoofd schoon te maken, omdat u in dit geval gewoon uw drive verliest. Beter gewoon water hiervoor zul je niets vinden. Wees bovendien waakzaam en oplettend bij het aansluiten van de schijf, omdat een verkeerd geïnstalleerde lintkabel u ook van de schijf kan beroven.

Populair per onderwerp