Waarom Neemt De Schijfruimte Af?

Inhoudsopgave:

Waarom Neemt De Schijfruimte Af?
Waarom Neemt De Schijfruimte Af?

Video: Waarom Neemt De Schijfruimte Af?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Nieuwe Harde schrijf word niet erkend in Windows 10 of gebruikt harde schrijf in ander formaat 2023, Februari
Anonim

Gebruikers van een pc die aan het werk zijn, merken misschien dat de vrije ruimte op de C-schijf snel afneemt. De redenen voor dit proces zijn verschillend: van volledig natuurlijk tot die welke de prestaties van het besturingssysteem bedreigen. Maar vaker wel dan niet, worden extra gigabytes besteed aan het verzamelen van verschillende informatie- en systeembestanden.

Waar gaan gratis gigabytes naartoe?
Waar gaan gratis gigabytes naartoe?

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende reden voor een afname van de vrije schijfruimte is een groter aantal geïnstalleerde programma's. Sommige toepassingen kunnen een zeer aanzienlijke hoeveelheid schijfruimte in beslag nemen. Bijvoorbeeld woordenboeken, databases, grafische editors, games. Met een stabiele internetverbinding werken alle antivirusprogramma's voortdurend automatisch hun virusdatabase bij, zodat de vrije ruimte ongemerkt opvult.

Stap 2

Als de gebruiker graag foto's, films en muziek met een hoge resolutie verzamelt, worden deze waarschijnlijk naar de systeemschijf gekopieerd. Ten eerste, als deze gegevens van internet worden gedownload (van sites, bestanden delen, ftp-servers), slaan alle browsers standaard informatie op in de map Downloads, die zich in de map Mijn documenten bevindt, wat betekent dat bij elk nieuw bestand de schijfruimte wordt verminderd. Ten tweede gaat alles dat van torrents wordt gedownload ook rechtstreeks naar de C-schijf.

Stap 3

Tijdelijke bestanden stapelen zich op tijdens de werking van het besturingssysteem en nemen geleidelijk aan steeds meer ruimte voor zichzelf in beslag. De map Temp kan bijvoorbeeld "opzwellen" tot een behoorlijke omvang en in feite al onnodige of onbeduidende informatie bevatten. Het bevat vaak MS Word-installatiebestanden, distributies van eerder geïnstalleerde programma's, enz. Internet Explorer slaat ook automatisch webgegevens op in de map Tijdelijke internetbestanden.

Stap 4

Systeembestanden houden het besturingssysteem gezond en helpen de functionaliteit in kritieke situaties te herstellen. Als het stuurprogramma van een apparaat bijvoorbeeld niet met succes is bijgewerkt, kunt u het besturingssysteem "terugdraaien" naar het laatste gezonde controlepunt. Uiteraard worden deze herstelpunten in bestanden opgeslagen en nemen ze ruimte in beslag, die met de tijd alleen maar groter wordt. Op de C-schijf bevindt zich ook het wisselbestand pagefile.sys. Met zijn hulp zal de computer op de momenten van maximale belasting sneller kunnen werken, maar tegelijkertijd zal het aantal vrije gigabytes op de systeemschijf afnemen.

Stap 5

De gevaarlijkste reden voor het verminderen van vrije ruimte op de C-schijf zijn virussen. Sommige van deze programma's kunnen hun bestanden in systeemmappen plaatsen en alle vrije systeembronnen verbruiken zonder dat de gebruiker het merkt. Virussen kunnen hun eigen mappen maken, waarin verschillende vermeldingen, lekke banden en andere bestanden van het schadelijke programma zich ophopen. In dit geval zal de schijfruimte onverbiddelijk worden verbruikt.

Populair per onderwerp