Waarom Neemt Mijn Computer Op Zonder Geluid?

Waarom Neemt Mijn Computer Op Zonder Geluid?
Waarom Neemt Mijn Computer Op Zonder Geluid?

Video: Waarom Neemt Mijn Computer Op Zonder Geluid?

Video: Waarom Neemt Mijn Computer Op Zonder Geluid?
Video: Geen geluid in Windows 2024, April
Anonim

De mogelijkheden van een computer zijn bijna eindeloos. Een van deze mogelijkheden is het downloaden of opnemen van uw favoriete muziek. Luisteren naar een opname kan het gebrek aan geluid overschaduwen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het geluid plotseling verdween.

Waarom neemt mijn computer op zonder geluid?
Waarom neemt mijn computer op zonder geluid?

De redenen voor het gebrek aan geluid zijn onderverdeeld in hardware en software. Hardwarematige redenen zijn onder meer verschillende storingen van computergeluidsapparaten (koptelefoons, luidsprekers). Softwareproblemen omvatten fouten in de computersoftware.

Het hardwareprobleem is gemakkelijk te herkennen. Het is voldoende om een koptelefoon of luidsprekers over te schakelen naar een andere bron (telefoon, mp3-speler). Geen geluid betekent dat uw luidsprekers of hoofdtelefoon defect zijn. Als er geluid is, controleer dan de verbinding. Het is mogelijk dat een koptelefoon of luidsprekers gewoon op de verkeerde connector zijn gestoken (deze is meestal groen aan de achterkant van de computer). Ook defecte bedrading kan de oorzaak zijn van het gebrek aan geluid.

Softwareproblemen vereisen een grondiger onderzoek. Test eerst de service die verantwoordelijk is voor het geluid op uw computer. In de rechterbenedenhoek van het scherm mag geen pictogram staan in de vorm van een luidspreker met een verbodsbord. Door op het pictogram te klikken, kunt u verbinding maken met alle parameters op maximaal ingesteld. Na controle kunt u genieten van het weergegeven geluid.

Via het bedieningspaneel kunt u controleren of het geluidssysteem van uw computer goed werkt. Controleer op het tabblad "Geluiden" of de audioapparaten correct zijn geselecteerd en aangesloten. Bij afwezigheid van deze taak is het de moeite waard om opnieuw verbinding te maken.

Geen geluid op uw computer is mogelijk na het opnieuw installeren van het Windows-besturingssysteem. De installatie van speciale stuurprogramma's die verantwoordelijk zijn voor de gereproduceerde geluiden van de computer, zal helpen om dit defect te verhelpen. Deze stuurprogramma's helpen uw computer te communiceren met uw videokaart, spelapparaat of geluidskaart. U kunt de stuurprogramma's downloaden van internet in het publieke domein.

Er kan geen geluid worden veroorzaakt door een storing of beschadiging van de geluidskaart. Je hebt een andere geluidskaart nodig om te controleren. Als het geluid ermee werkt, zit het probleem in de originele kaart en moet deze worden vervangen.

Virussen verwijderen of beschadigen vaak geluidsstuurprogramma's, waardoor het onmogelijk is om geluid af te spelen. Scan uw computer op virussen met standaard antivirusprogramma's (Kaspersky, enz.).

Aanbevolen: