Wat Is Jailbreak: Instructies Om Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Wat Is Jailbreak: Instructies Om Uit Te Voeren
Wat Is Jailbreak: Instructies Om Uit Te Voeren

Video: Wat Is Jailbreak: Instructies Om Uit Te Voeren

Video: Jailbreak Guide for Noobs (How to Play) - Roblox 2022, December
Anonim

Ongeautoriseerde toegang tot het bestandssysteem van een iPhone, iPod Touch, iPad of Apple TV, mogelijk door exploits die misbruik maken van de beveiligingsproblemen van Apple. Toegang tot systeembestanden en -mappen stelt de gebruiker in staat om hun inhoud te beheren en applicaties van externe bronnen te installeren

iPhone
iPhone

Wat is jailbreak?

"Jailbreak" (Engels jailbreak - "jailbreak") betekent "exit" van het apparaat buiten zijn "cel". Aanvankelijk verwijst de metafoor van een jail, of jail, naar het UNIX-besturingssysteem, in het bijzonder de FreeBSD-jail - autonome virtuele "gevangenissen" binnen een enkel FreeBSD-besturingssysteem.

Jailbreak is een iOS-jailbreakprocedure waarmee de gebruiker ongeoorloofde toegang kan krijgen tot het bestandssysteem van Apple-apparaten. Een interessante jailbreak wordt uitgevoerd door het identificeren van beveiligingsproblemen van Apple, waardoor de gebruiker toegang krijgt tot voorheen ontoegankelijke systeembestanden. Na jailbreak kan de eigenaar van een iOS-gadget de inhoud van het bestandssysteem beheren en verschillende programma's van app-stores van derden installeren, naast de belangrijkste van Apple (App Store). Gebruikers van "gejailbreakte" iPhones en iPads hebben, net als voorheen, toegang tot alle functies van het apparaat, inclusief iTunes en de App Store.

Veel fabrikanten van smartphones, tablets, gameconsoles gebruiken technische middelen voor auteursrechtelijke bescherming (DRM - Digital rights management) op hun apparaten. DRM-besturingssystemen beperken de gebruiker bij het beheren van software, voornamelijk voor beveiligingsdoeleinden. Jailbreak is een "jailbreak" van apparaten waarmee u DRM-beperkingen kunt vermijden en het besturingssysteem van uw apparaat kunt wijzigen.

Voor het eerst gebruikten iPhone-hackers de term "jailbreak" in verband met iTunes en de mogelijkheid om aan de controle te ontsnappen. Sindsdien is het concept uitgebreid en is het nu toepasbaar op het proces van het hacken van androyd-platforms, ook wel rooten genoemd.

Beeld
Beeld

Waar is jailbreak voor?

Het belangrijkste principe van Apple is centralisatie. Het iOS-bestandssysteem is gesloten voor de gebruiker en app-ontwikkelaars moeten zich houden aan de strikte richtlijnen van Apple om toegang te krijgen tot de App Store. Tot op zekere hoogte bestaan ​​deze beperkingen om de beveiliging te verbeteren en de algehele kwaliteit van toepassingen te handhaven. Aan de andere kant wekken ze de wens om de verborgen mogelijkheden van het besturingssysteem van uw apparaat uit te proberen of om het aan uw eigen behoeften aan te passen.

Technische hoogtepunten

Het iOS-besturingssysteem is zo ontworpen dat alle gestarte applicaties namens uw gebruiker worden uitgevoerd. Tegelijkertijd kunnen de gelanceerde applicaties sommige oproepen naar de systeemkernel niet doen en hebben ze beperkte toegang tot directory's. Welk programma er ook op de iPhone of iPad is geïnstalleerd, het kan alleen het toegewezen geheugen beheren en kan niet communiceren met andere applicaties.

De enige uitzonderingen zijn foto's, video's, contacten en muziek, maar de applicatie heeft er in ieder geval beperkte toegang toe. Alle gegevens kunnen alleen worden gewijzigd door een systeemproces, dat onbeperkte mogelijkheden heeft, in tegenstelling tot een geïnstalleerde applicatie.

Dienovereenkomstig, als een toepassing geen beheerderstoegang heeft, kan deze geen systeemprocessen beheren. Met andere woorden, systeemprocessen kunnen doen wat ze willen, en applicaties voeren alleen bepaalde functies uit en niets meer.

Een van de belangrijkste systeemprocessen is de "lijst met geïnstalleerde applicaties", die ervoor zorgt dat alle applicaties exclusief vanuit de App Store worden geïnstalleerd. Jelbreaking kan deze beperking verwijderen door het "setuid"-bit op uitvoerbare bestanden te gebruiken, of door simpelweg de machtigingen voor sommige bestandsmappen op het apparaat te verzwakken.

Dus, hier zijn alle mogelijkheden die deze operatie biedt:

 • Het wordt mogelijk om applicaties vanaf de pc-kant te gebruiken, wat betekent dat je volledige toegang krijgt tot het bestandssysteem van het apparaat;
 • Het wordt mogelijk om software van derden toe te voegen uit bronnen van derden, bijvoorbeeld uit Cydia. Met deze functie kunt u software installeren die de "basisbandbescherming" verbreekt, wat op zijn beurt veel nuttige dingen opent, het is bijvoorbeeld mogelijk om operators Verizon, AT&T, enz. Te ontgrendelen;
 • Het wordt mogelijk om een ​​BSD-subsysteem te installeren, dat SSH-toegang tot de smartphone geeft en de opdrachtregel opent. Overigens kan dit laatste ook nodig zijn bij het loskoppelen van de smartphone van de operator.
 • Optimalisatie
Beeld
Beeld

Soorten jailbreak

aangebonden jailbreak

Een tethered jailbreak verloopt wanneer het apparaat opnieuw wordt opgestart. Zonder een tweede "jailbreak" zal het apparaat hoogstwaarschijnlijk niet werken, "hangen" in het stadium van het laden van "native" kenmerken, of niet correct werken. Om de jailbreak opnieuw te starten, moet u het apparaat op uw computer aansluiten en het jailbreak-hulpprogramma opnieuw starten.

Ongebonden jailbreak

Untethered jailbreak blijft na het uitschakelen van het apparaat. Het apparaat laadt het gewijzigde besturingssysteem zonder opnieuw te jailbreaken en verbinding te maken met de computer. Nadelen: voor de meeste Apple-modellen vereist toegang tot de systeembestanden van de nieuwe firmware een nieuwe exploit die tijd en ervaring van ontwikkelaars vereist.

Semi-tethered jailbreak

Bij een semi-tethered jailbreak wordt het apparaat ingeschakeld, maar met de oorspronkelijke instellingen. De gebruiker kan de basisfuncties van het apparaat gebruiken - bellen of berichten schrijven, maar voor alle andere acties waarbij de gewijzigde code moet worden uitgevoerd, moet het apparaat opnieuw worden "gehackt".

Beeld
Beeld

Voor-en nadelen

Voordelen:

 • Beschikbaarheid van de aanvullende Cydia Application Store (McDigger). De meeste Apple-gebruikers besluiten te jailbreaken omwille van Cydia, dat de mogelijkheid biedt om tegen betaling gratis applicaties te downloaden die in de App Store worden gedistribueerd.
 • De iOS-interface en functionaliteit naar uw smaak aanpassen. Met jailbreak kunt u het uiterlijk en de inhoud van het besturingssysteem wijzigen door gespecialiseerde toepassingen van Cydia te downloaden.
 • Verborgen functies van Apple-apparaten en toegang tot het bestandssysteem. Met jailbreak kunnen gebruikers niet alleen profiteren van de verborgen functies van iOS, maar ook toegang krijgen tot het bestandssysteem, wat de mogelijkheid biedt om het besturingssysteem te besturen en te wijzigen de broncodes

minpuntjes:

 • Mogelijke problemen met gedownloade applicaties. Aangezien tweaks van Cydia geen gelicentieerde applicaties zijn, maar alleen kopieën, komen problemen met de stabiliteit van hun werk vaker voor, en het gebruik ervan kan leiden tot het vertrek van gelicentieerde applicaties die voorheen stabiel werkten.
 • Verschillende tweaks betekenen verschillende problemen. Na het installeren of verwijderen van een tweak gedownload van Cydia, blijft de systeem tweak cache (garbage) in het systeem, die voor altijd op het apparaat zal blijven, en gevallen van incompatibiliteit van tweaks zijn opgemerkt, en daarom werken ze niet.
 • IOS-update problemen. Het is onmogelijk om iOS bij te werken op een gejailbreakt apparaat, en wanneer een update wordt uitgebracht, crasht de jailbreak altijd, daarom worden alle gedownloade tweaks van Cydia en interfacewijzigingen verwijderd.
 • Ontbering daarvan. ondersteuning voor ontwikkelaars en Apple-garanties. Als het apparaat moet worden gerepareerd, moet de gebruiker van de jailbreak af, en als u gebruik wilt maken van de garantie, zal het servicecentrum service weigeren.
 • Beveiligingsjailbreak van Apple. Het gevaar van het hacken van het gadget stelt het bloot aan een virusinfectie, waarna persoonlijke gegevens verloren kunnen gaan, waaronder informatie over betalingsopties (bankkaartgegevens).
 • Verminderde autonomie van de batterij.Het iOS-besturingssysteem is niet voor niets gesloten, omdat Apple-ontwikkelaars de belasting van de systeemhardware optimaliseren om het verbruik van de batterij in evenwicht te brengen en de autonomie van de batterij te maximaliseren.
 • Verlies van communicatiekwaliteit. Veel gebruikers hebben gemerkt dat jailbreak de kwaliteit van gesprekken tijdens gesprekken kan beïnvloeden. Deze problemen manifesteren zich door frequente onderbrekingen in de communicatie en soms zelfs vervorming van de stem van de abonnee.
 • Onwettig
Beeld
Beeld

Jailbreak: instructies om uit te voeren

Je iPhone, iPad of iPod touch jailbreaken:

 1. Download de nieuwste versie van het bijbehorende jailbreak-hulpprogramma van de officiële website naar uw computer.
 2. Pak het zip-bestand uit.
 3. Sluit uw apparaat met een USB-kabel aan op uw computer.
 4. Schakel het wachtwoord uit in de instellingen.
 5. Schakel Zoek mijn iPhone uit: Instellingen> iCloud> Zoek mijn iPhone.
 6. Zet je toestel in vliegtuigmodus.
 7. Voer de applicatie uit als beheerder door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken.
 8. Apparaatdetectie begint.
 9. Controleer of de door het hulpprogramma gespecificeerde firmwareversie correct is.
 10. Klik op Start om door te gaan.
 11. Na jailbreak zal het apparaat automatisch respawnen en het Cydia-pictogram verschijnt op het scherm.

Populair per onderwerp