Hoe Maak Je Een PowerPoint-presentatie: Stap Voor Stap Instructies

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een PowerPoint-presentatie: Stap Voor Stap Instructies
Hoe Maak Je Een PowerPoint-presentatie: Stap Voor Stap Instructies

Video: Hoe Maak Je Een PowerPoint-presentatie: Stap Voor Stap Instructies

Video: Hoe Maak Je Een PowerPoint-presentatie: Stap Voor Stap Instructies
Video: Hoe maak je een PowerPoint presentatie? | PowerPoint basics | PPT Solutions 2024, April
Anonim

Tegenwoordig wordt in Rusland meer dan 2/3 van alle presentaties gemaakt in de Microsoft Office PowerPoint-toepassing. Om PowerPoint-presentaties weer te geven, hebt u een presentator, een computer en een projector en een canvas of groot scherm nodig. Maar we mogen de kwaliteit van de gemaakte presentatie niet vergeten - deze moet helder, stijlvol en betoverend zijn.

Hoe maak je een PowerPoint-presentatie: stap voor stap instructies
Hoe maak je een PowerPoint-presentatie: stap voor stap instructies

instructies:

Stap 1

Wat zijn enkele richtlijnen die u moet volgen bij het maken van een PowerPoint-presentatie? Ten eerste, overbelast uw dia's niet. De presentatiesjabloon moet minimalistisch en lichtgewicht zijn. Gebruik de juiste kleurenschema's die passen bij het thema van uw presentatie. Gebruik in ieder geval nooit een te lichte achtergrond - rood, blauw, felgroen.

Stap 2

Ten tweede moet het lettertype groot en leesbaar zijn. Gebruik een letterkleur die duidelijk te onderscheiden is van de achtergrond - zwart of wit. Gebruik zo min mogelijk tekst op uw dia's, alleen trefwoorden en markeringen. U kunt de rest van de informatie uit de applicatie of uit het geheugen lezen. Zet niet alle tekst op dia's en lees het als een lezing - het is saai. Maar diagrammen en tabellen, ook vereenvoudigd, evenals cijfers en feiten, zijn welkom.

Stap 3

Ten derde, gebruik originele foto's van hoge kwaliteit, bij voorkeur niet-openbare foto's die niemand eerder heeft gezien. Foto's moeten een focus hebben waarop de kijker zal stoppen. Afbeeldingen moeten levendig en gedenkwaardig zijn.

Stap 4

Ten vierde, gebruik een minimum aan effecten. Animatie moet eenvoudig en snel zijn. U hoeft geen lange overgangen, vintage dropouts, etc. te gebruiken. Dit alles leidt de kijker af en maakt het kijken naar de presentatie ongemakkelijk en nerveus.

Stap 5

Ten vijfde, beperk het aantal dia's en de presentatietijd. Het grote aantal dia's zorgt ervoor dat het publiek een groot blok informatie vergeet. De belangrijkste en meest effectieve slides moeten aan het begin en einde van de presentatie worden geplaatst.

Stap 6

Ten zesde: houd je presentatie in eigen handen. Kijk zo min mogelijk naar de slides die worden ontworpen, zodat het publiek niet het gevoel heeft dat je slecht voorbereid bent. Beheers uw stem en benadruk vooral belangrijke punten intonationaal. Het is raadzaam om het presentatiebedieningspaneel thuis te houden - gooi de assistent weg, die de starttijd van de volgende dia kan verwarren of "op de verkeerde knop kan drukken". Houd uw houding aan en blijf in het algemeen zelfverzekerd op het podium. Bijna de helft van de presentatietijd kijken kijkers niet naar de dia's, maar naar uw persoon.

Aanbevolen: