Hoe De Opdrachtregel In BIOS Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Opdrachtregel In BIOS Uit Te Voeren
Hoe De Opdrachtregel In BIOS Uit Te Voeren

Video: Hoe De Opdrachtregel In BIOS Uit Te Voeren

Video: Обзор квартиры в Минске 175 м2 // Объединение двух квартир в одну 2022, December
Anonim

De ROM (Read Only Memory) chip bevat een BIOS-programma (Basic Input/Output System), dat na het aanzetten van de computer alle controllers op het moederbord controleert. Als de test succesvol is, wordt de besturing van de computer overgedragen aan het besturingssysteem.

Hoe de opdrachtregel in BIOS uit te voeren
Hoe de opdrachtregel in BIOS uit te voeren

instructies:

Stap 1

Het kan echter voorkomen dat na het installeren van nieuwe apparaten of programma's Windows niet wordt geladen. In dit geval worden extra opstartmodi gebruikt, waaronder "Veilige modus met opdrachtregelondersteuning".

Stap 2

Start de computer opnieuw op en druk op de F8-toets nadat de eerste POST-scan (Device Self-Test) de hardware heeft gecontroleerd. Een korte "piep" geeft aan dat de test met succes is voltooid als de luidspreker is aangesloten op het moederbord. Het systeem biedt u een menu voor het kiezen van opstartopties. Gebruik de navigatietoetsen "Omhoog" en "Omlaag" om het gewenste item te markeren en druk op Enter.

Stap 3

De opdrachtregel biedt directe interactie tussen de gebruiker en het besturingssysteem, waarbij de Windows-vensterinterface wordt omzeild. Voer de opdracht systeminfo in om gedetailleerde informatie te krijgen over het systeem en de netwerkverbindingen van de computer.

Stap 4

Als Windows opstartproblemen als gevolg van fouten in het bestandssysteem, kunt u het chkdsk-commando c: / f / r gebruiken om het te herstellen, waarbij c: de naam is van het systeemstation. De /f-schakelaar corrigeert fouten, de /r-schakelaar markeert slechte sectoren en herstelt leesbare gegevens.

Stap 5

Gebruik de opdracht chkntfs c om alleen het bestandssysteem te controleren: Voor een volledige lijst met programma's typt u help.

Stap 6

De sneltoetsen Ctrl + C en Ctrl + V werken niet op de opdrachtregel. Als u een deel van de code moet kopiëren en ergens anders plakken, klikt u met de rechtermuisknop op het blauwe veld bovenaan het consolevenster en selecteert u de optie "Bewerken" en vervolgens "Mark".

Stap 7

Selecteer het gewenste deel van de tekst met de muis en markeer "Kopiëren". Klik vervolgens op de gewenste plaats in het venster met de rechtermuisknop en selecteer 'Plakken'. Om een ​​opdracht opnieuw uit te voeren, gebruikt u de navigatietoetsen Omhoog en Omlaag om deze te markeren en drukt u op Enter.

Populair per onderwerp