Hoe Een Wachtwoord In Te Voeren Om Windows Xp In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord In Te Voeren Om Windows Xp In Te Voeren
Hoe Een Wachtwoord In Te Voeren Om Windows Xp In Te Voeren

Video: Hoe Een Wachtwoord In Te Voeren Om Windows Xp In Te Voeren

Video: Hoe Een Wachtwoord In Te Voeren Om Windows Xp In Te Voeren
Video: hoe een wachtwoord van win xp veranderen 2024, April
Anonim

In Windows XP is het, net als in andere versies van dit besturingssysteem, mogelijk om de aanmelding van een specifieke gebruiker of groep gebruikers met een wachtwoord te beveiligen. Een dergelijke beveiliging wordt geïmplementeerd door middel van het systeem zelf, maar er is een andere optie, waarbij het autorisatiesysteem in de BIOS (Basic Input / Output System) wordt gebruikt. Hieronder vindt u de volgorde van stappen om beide opties te activeren.

Hoe een wachtwoord in te voeren om windows xp in te voeren
Hoe een wachtwoord in te voeren om windows xp in te voeren

instructies:

Stap 1

Open het besturingssysteemelement dat toegang geeft tot de gebruikersaccountinstellingen. Dit kan bijvoorbeeld door in het hoofdmenu op de avatar te klikken en in het geopende venster op de knop "Home" te klikken. Een andere manier is om de regel "Configuratiescherm" in het hoofdmenu te selecteren en de link "Gebruikersaccounts" te volgen.

Stap 2

Klik op het pictogram dat is gekoppeld aan het account waarvoor u een wachtwoord wilt instellen en selecteer de taak met de juiste tekst - "Een wachtwoord maken". Het onderdeel toont een vorm van drie velden - in twee ervan voert u het wachtwoord in en in het derde typt u een zin die u zal helpen deze te onthouden als dat nodig is. Klik ten slotte op de knop "Wachtwoord maken".

Stap 3

Om het in het BIOS ingebouwde autorisatiesysteem te gebruiken, start u een herstart van het besturingssysteem, wacht u tot dit basissysteem begint te werken en wanneer het scherm u vraagt om op een toets te drukken om de instellingen in te voeren, drukt u op Verwijderen. Het is mogelijk dat in uw versie hiervoor een andere sleutel wordt gebruikt - f1, f2, f10, esc of combinaties van ctrl + alt, ctrl + alt="Image" + esc, ctrl + alt="Image" + ins. Het is ook mogelijk dat u niet wacht op het verschijnen van de inscriptie met de uitnodiging voor de instellingen, of dat deze te snel knippert. Laat u in dit geval leiden door de LED-indicatoren van het toetsenbord (Num Lock, Caps Lock, Scroll Lock) - ze moeten knipperen net voor het moment waarop het nodig is om op een toets te drukken om de BIOS-instellingen te openen.

Stap 4

Selecteer in het instellingenpaneel BIOS Setting Password en druk op Enter. Dit zal ertoe leiden dat op het scherm een veld verschijnt voor het invoeren van een wachtwoord - voer het in en doe het opnieuw wanneer het programma om bevestiging vraagt. Sla uw wijzigingen op door Save and Exit Setup te kiezen in het menu. Het is mogelijk dat in uw BIOS-versie het wachtwoord wordt ingesteld via de secties van het paneel met de naam Beveiliging of Geavanceerde BIOS-functies.

Aanbevolen: