Instructies Voor Het Nummeren

Inhoudsopgave:

Instructies Voor Het Nummeren
Instructies Voor Het Nummeren

Video: Instructies Voor Het Nummeren

Video: Instructies Voor Het Nummeren
Video: opsommingstekens en nummering 2024, Mei
Anonim

De methode van paginanummering in instructies is afhankelijk van de kantoortoepassing waarin de documenten zijn gemaakt. In dit geval wordt het programma OpenOffice Writer overwogen.

Instructies voor het nummeren
Instructies voor het nummeren

instructies:

Stap 1

Voordat met de paginering van de instructies wordt begonnen, is een voorbereidende voorbereiding van het document vereist - een aparte stijl voor elke pagina of een enkele stijl voor alle pagina's moet worden geselecteerd. De nummeringsprocedure zelf kan voorwaardelijk in twee fasen worden verdeeld: een kop- en voettekst invoegen en vervolgens paginanummers invoegen. Als u de eerste pagina van de handleiding wilt nummeren, vouwt u het hoofdmenu van OpenOffice Writer uit en klikt u op Opmaak. Ga naar het gedeelte Stijlen en vouw de koppeling Paginastijl uit. Selecteer de optie Normaal of een andere stijl die u wilt, maar niet de stijl Eerste pagina.

Stap 2

Keer terug naar het hoofdmenu van het programma en selecteer het item "Invoegen". Pas het selectievakje toe in de rij van de gewenste kop-/voettekstlocatie. Mogelijke opties:

- pagina hoofd;

- voettekst.

Verplaats de muisaanwijzer naar de ingevoegde kop- en voettekst en vouw het hoofdtoepassingsmenu opnieuw uit. Specificeer het item "Invoegen" en selecteer het subitem "Veld". Gebruik de opdracht Paginanummer.

Stap 3

Als het niet nodig is om de eerste pagina van de instructie te nummeren, zal de procedure enigszins anders zijn. Vouw het hoofdmenu van OpenOffice Writer uit en selecteer Opmaak. Ga naar het gedeelte Stijlen en vouw de koppeling Paginastijl uit. Selecteer de optie "Eerste pagina".

Stap 4

Keer terug naar het hoofdmenu en selecteer het item "Invoegen". Ga naar het subitem "Break" en selecteer de opdracht "Page Break". Vouw de koppeling Stijl uit en vouw het knooppunt Paginastijl uit. Geef elke gewenste stijl op, behalve de optie "Eerste pagina". Deze actie zal ertoe leiden dat de eerste pagina van de handleiding zal verschillen van alle andere pagina's van het document en niet zal worden genummerd.

Stap 5

Open de tweede pagina van de instructies en open opnieuw het hoofdmenu van de OpenOffice Writer-toepassing. Selecteer het item "Invoegen" en plaats het selectievakje in de rij van de gewenste locatie van de koptekst. Selecteer de optie "Normaal" en keer terug naar het hoofdmenu. Geef het item "Invoegen" opnieuw op en ga naar het subitem "Veld". Gebruik de opdracht Paginanummer.

Aanbevolen: