Internetproblemen Oplossen

Inhoudsopgave:

Internetproblemen Oplossen
Internetproblemen Oplossen

Video: Internetproblemen Oplossen

Video: Internet- en wifi-problemen oplossen | Monteur Jordi helpt 2022, December
Anonim

Dit artikel kan u helpen bij het oplossen van problemen met de internetverbinding die niet afhankelijk zijn van uw serviceprovider.

Internetproblemen oplossen
Internetproblemen oplossen

Het is nodig

(bij voorkeur) 2 apparaten die een internetverbinding gebruiken (een via een bekabelde verbinding, de andere via een draadloze verbinding)

instructies:

Stap 1

Controleer de werking van het tweede apparaat. Als internet erop werkt, betekent dit dat het probleem hoogstwaarschijnlijk ligt in een defecte kabel of een niet-werkende LAN / WAN-poort (minder vaak - van onjuiste instellingen). Als u een draadloze router als Wi-Fi-toegangspunt gebruikt, probeer dan de instellingen terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, nadat u de huidige hebt opgeschreven en één voor één herstelt - "met vallen en opstaan". Het is ook de moeite waard om te proberen (als de hardwaregegevens het toelaten) om de LAN-kabel op een andere poort aan te sluiten of te vervangen. Controleer of de pinnen van de WAN-kabels en poorten ergens los zitten.

Stap 2

Als de internetverbinding ook wegvalt op het tweede apparaat, koppelt u de router los van het netwerk, koppelt u de WAN / LAN-kabels los en koppelt u eerst alle apparaten los van Wi-Fi (als er een LAN-verbinding tot stand is gebracht, verbreken we de verbinding met het lokale netwerk niet). Wacht een minuut en sluit de kabels aan en zet de router aan. Wacht tot het einde is ingeschakeld en maak opnieuw verbinding met wifi.

Stap 3

Als het probleem zich blijft voordoen, schakelt u de router voor een langere tijd uit (bijvoorbeeld 's nachts) en herhaalt u de hele procedure (alleen met een langere vertraging voordat u hem inschakelt). Het is raadzaam om de LAN / WAN-kabels te vervangen en terwijl de router is losgekoppeld van het netwerk, de router naar een geautoriseerd servicecentrum brengen om de LAN / WAN-poorten te vervangen.

Stap 4

Is het probleem nog steeds niet verholpen?

- Neem contact op met uw internetprovider en vraag om hulp bij het correct instellen van uw router of om de reden voor het loskoppelen van internet uit te leggen. Houd er rekening mee dat de specialist uw gegevens hoogstwaarschijnlijk nodig heeft uit de met de leverancier gesloten Overeenkomst (waarschijnlijk is alleen het rekeningnummer vereist).

Populair per onderwerp