Hoe U Fouten Op Uw Computer Kunt Oplossen

Inhoudsopgave:

Hoe U Fouten Op Uw Computer Kunt Oplossen
Hoe U Fouten Op Uw Computer Kunt Oplossen

Video: Hoe U Fouten Op Uw Computer Kunt Oplossen

Video: Windows 10 - Opstartproblemen Oplossen Volledige Zelfstudie 2022, December
Anonim

Een pas geïnstalleerd besturingssysteem is meestal snel en soepel. Maar na verloop van tijd "groeit" het met onnodige bestanden, de snelheid van het werk neemt aanzienlijk af en er verschijnen verschillende fouten. Hoe herstel ik mijn computer naar de normale werking?

Hoe u fouten op uw computer kunt oplossen
Hoe u fouten op uw computer kunt oplossen

instructies:

Stap 1

Het is erg onhandig, zo niet onmogelijk, om af en toe op een vastgelopen computer te werken. Open om te beginnen: "Start - Uitvoeren", voer de opdracht msconfig in en klik op OK. Er wordt een venster geopend, selecteer het tabblad "Opstarten" en verwijder de "vogels" uit de programma's die u niet nodig hebt. Tijdens de installatie registreren veel programma's zichzelf bij het opstarten, wat de opstarttijd van de computer verhoogt en de prestaties vermindert. Als u de naam van een proces niet weet, typt u het gewoon in het zoekvak van Google of een andere zoekmachine die u gebruikt, en u krijgt alle informatie die u nodig hebt.

Stap 2

Open: "Start - Alle programma's - Bureau-accessoires - Systeemwerkset - Schijfdefragmentatie". Selecteer de schijf van het besturingssysteem en klik op de knop Analyseren. Als blijkt dat de schijf moet worden gedefragmenteerd, klikt u op de knop Defragmenteren. Na defragmentatie zal uw computer sneller werken.

Stap 3

Het grootste aantal fouten tijdens de werking van de computer hoopt zich op in het systeemregister, dus het moet regelmatig worden schoongemaakt. Hiervoor kunt u het programma Ccleaner gebruiken, ontworpen om het systeem te reinigen van afval, of een van de hulpprogramma's waarmee u met het systeemregister kunt werken. Met het Ccleaner-programma kunt u het register opschonen van onnodige bestanden die zijn opgetreden tijdens de installatie en verwijdering van programma's, bestaande fouten herstellen. Bovendien kunt u met dit programma de opstartlijst bewerken.

Stap 4

In veel gevallen is de reden voor het slecht functioneren van de computer de infectie met virussen of Trojaanse paarden. Werk de antivirusdatabase bij en voer een volledige scan van uw computer uit.

Stap 5

Als de computer helemaal niet wil opstarten, probeer dan bij het opstarten op F8 te drukken en selecteer het opstarten van de laatste goede configuratie. Als uw computer nog steeds niet opstart, kiest u ervoor om op te starten in de veilige modus. Na het opstarten kunt u proberen uw computer te herstellen naar de normale werking door precies te onthouden wat u aan het doen was voordat hij stopte met opstarten. U hebt bijvoorbeeld een programma of stuurprogramma geïnstalleerd - in dit geval annuleert u de installatie en probeert u opnieuw op te starten in de normale modus.

Stap 6

In het geval dat u zelfs in de veilige modus niet kunt opstarten, gebruikt u de Live-cd. Dit is een cd met een uitgekleed maar nog steeds werkend besturingssysteem. U kunt het rechtstreeks van de schijf downloaden, waarmee u toegang krijgt tot uw mappen en bestanden. Nadat u alle belangrijke gegevens hebt opgeslagen, kunt u het besturingssysteem opnieuw installeren en de normale werking van de computer aanpassen.

Populair per onderwerp